Når skisesongen er over (11. april)  skal utbyggerne trå til verket, og være ferdig med deler av arbeidet 2. juledag.

Ferdig i 2025

Trolig er det snakk orm investeringer i flere hundre millioner kroners-klassen, som inkluderer ny hotellfløy med 31 nye rom, studier og dobbeltrom. Det skal også ryddes plass til ny restaurant med plass til 20 personer, og ikke minst et eget slakteri(!) Med butikkutsalg.

LEKKERT: Rommene på «nye» Pellestova blir lekre. (Foto: EVE Images/Pellestova Hotell AS)

Det blir også et nytt leilighetsbygg med tilsammen 19 leiligheter, hvorav ni allerede er solgt.

Endel blir klart til 26. desember i år – blant annet slakteriet og restauranten – men mye av det andre arbeidet vil pågå frem til sommeren 2025.

Hotellfløyen åpner våren eller sommeren neste år.

Tar ut potensialet

Hotellet i fjellheimen hadde i fjor et belegg på 66 prosent, noe daglig leder Per Christian Nilseng betegner som «veldig bra». Ifølge ham har ikke hotellet tjent penger siden 1990. Siden han overtok hotellet i 2012 har finansmannen og investoren Bjørn Rune ifølge Nilseng «kostet på det».

– En fantastisk eier med et sterkt ønske om at hotellet skal ta ut sitt fulle potensial, sier Nilseng.

Han budsjetterer med pluss i første hele driftsår når alt står klart. 

Etter utbyggingen vil hotellet tilby 70 rom. Leilighetene som ligger vis a vis hotellet er ferieboliger, og har ingen tilknytning til hotelldriften.

Egen slaktebil

Bakgrunnen for et eget slakteri er ganske enkel: Hvert år får hotellet inn store mengder med vilt fra lokalbefolkningen som er skutt på Øyerfjellet. 

– Dette er hele dyr hvor vi selv gjør hele jobben fra partering til ferdig produk, forklarer Nilseng. 

Et eget slakteri vi gi større plass, ha mer moderne utstyr og kunne tilberede kjøttet i 1. etasje og servere maten til gjestene i restauranten i etasjen over. 

– Vi blir selvbærende på kortreist kjøtt, sier han.

Ved slakteriet – som har investert i egen slaktebil – skal det også være butikkutsalg av egenproduserte viltprodukter. I tillegg til estauranten i 2. etasje vil dagens restaurant inne på hotellet fortsette som før. ©