En rekke av den prisbelønte regissørens filmer er inspirert av Fellinis hjemby Rimini, en sprudlende badeby i Emilia-Romagna-regionen. 

Fellini-museet

Om du vurderer en sensommerferie i Italia kan et besøk på den italienske østkysten derfor være en fin mulighet også å bli kjent med den eksentriske filmmannen. I Rimini har turistmyndighetene opprettet en reiserute som tar deg rundt til steder i byen som Fellini var spesielt knyttet til. 

FEDERICO FELLLINI: Blant Italias mest kjente regissører.

Turen går blant annet innom huset der Fellini ble født for over hundre år siden, samt eksklusive Grand Hotel, som Fellini brukte i flere av filmene sine, og som senere huset filmregissøren når han besøkte hjembyen. 

Du får også oppleve byens gamle kino, Fulgor, hvor Fellini så sin første film da han var seks år gammel. Du bør også ta turen innom Fellini-museet, som forteller den interessante historien om regissørens liv og virke som filmskaper – og tegner.

Startet med manus

Fellinis storhetstid strakte seg fra 1950 til 1970-årene. Blant hans mest kjente filmer er Landeveien, Det søte liv (Dolce vita) og Amarcord. Filmene hans kjennetegnes av livsglede og et vell av merkelige og interessante figurer, men filmene har alltid en alvorlig klangbunn. 

Hans tidlige filmer knyttes til neorealismen, en retning andre italienske regissører som Vittorio de Sica og Roberto Rossellini regnes å tilhøre. Senere ble filmene hans stadig mer fantastiske og drømmeaktige.

Fellini dro fra Rimini som 18-åringen, til Roma, der han ønsket å etablere seg som humoristisk tegner, men endte opp i filmindustrien. Først som manusforfatter, senere altså som en av landets og verdens mest anerkjente regissører.

Les mer HER! ©