Oppdagelsen ble gjort i det afrikanske landet Tsjads nasjonalpark Sena Oura.

Bedre beskyttelse

Løven ble fanget av et fjernstyrt kamera i februar, ifølge den New York-baserte nonprofit-organisasjonen Wildlife Conservation Society (WCS) og den tsjadiske regjeringen. Dyret ble beskrevet som en «muskuløs hunnløve i sin beste alder og tydeligvis ved god helse».

«FANGET»: Fotobeviset på at løven alle trodde var forsvunnet er tilbake.

Løver har ikke blitt sett i parken, som er en del av det større Bouba N’djida-Sena Oura-landskapet langs grensen til Kamerun og Tsjad, siden 2004.

Regionen var en periode utsatt for det myndighetene kaller»hensynsløs, organisert krypskyting», men har siden dratt nytte av et sterkt engasjement for bevaring fra regjeringene både i Kamerun og Tsjad, ifølge en uttalelse fra WCS til det amerikanske tidsskriftet Travel + Leisure. 

– Dette har gitt bedre beskyttelse av nasjonalparkene og dyrelivsbestandene begynner nå å komme seg, heter det videre i uttalelsen.

Synkende trend

Løver anses å være en sårbar art, ifølge organisasjonen International Union for Conservation of Nature (IUCN) sin rødliste over truede arter. 

Det er i dag mellom 22 000 og 24 000 løver totalt i verden, skriver blant annet BBC på sine nettsider.

Forekomsten av løver i Vest- og Sentral-Afrika viser en synkende trend. Siden begynnelsen av 1990-tallet har antallet sunket med rundt 66 prosent, ifølge WCS, og anses dermed som kritisk truet. 

I følge World Wildlife Fund (WWF) befinner flertallet av Afrikas løver seg sør for Sahara-ørkenen, med tre av de fem største løvebestandene i Tanzania. ©