Oktoberfesten i München er med andre ord tilbake for fullt. Den ble første første gang arrangert i 1810 og regnes som verdens største folkefest. Årets er den 189. utgaven.

Klassisk antrekk

Lufthansa deltar for 17. gang i festlighetene ved å operere en rekke «spesialflyvninger» til reisemål i inn- og utland. Den første flyvningen fant sted fredag ​​15. september – én dag før den offisielle starten på Oktoberfesten – og dermed var det såkalte «Trachten-crewet» tilbake i aksjon.

Den første flyvningen knyttet til Oktoberfesten gikk fra München til Mexico City, og 24. september går den tradisjonelle «Dirndl Flight» til Washington D.C. 

I stedet for den klassiske Lufthansa-uniformen har det kvinnelige kabinpersonalet på seg såkalte dirndler, mens det mannlige kabinpersonalet bruker lederhosen.

I tillegg til kabinpersonalet på flyvninger fra München til nasjonale og internasjonale reisemål vil Lufthansas bakkepersonell i Terminal 2 også ha på seg dirndler og lederhosen.

Mye godt

Den berømte Lufthansa-dirndl er som tidligere designet av Angermaier, kjente kostymedesign-spesialister fra München. Alt er laget på en bærekraftig måte. Materialet er produsert i Europa og inkluderer stoff vevd utelukkende i Østerrike.

Som en del av Oktoberfesten vil Lufthansa også servere bayerske spesialiteter på First Class og Business Class frem til slutten av september. Tradisjonelle bayerske delikatesser vil også bli servert i terminalsalongene.

Lufthansa har dog ikke annonsert hvilke bayerske spesialiteter det er snakkom, men en titt på hva som ble servert i 2022 er det blant annet snakk om brente mandler, oktoberfest-sjokolade og pepperkakehjerter. 

I Lufthansas terminalsalonger ble det blant annet servert leberkäs, kringler og weißwürst-pølser.

Flyttet festen

På grunn av pandemien ble Oktoberfesten avlyst i 2020 og 2021. Dermed gikk München glipp av milliardinntekter fra vanligvis flere millioner besøkende. Bystyret i München, som arrangerer Oktoberfesten, har anslått at det var totalt 6,3 millioner besøkende i 2019, hvorav 80 prosent var fra München, Bayern og resten av Tyskland. 

I 2022 var deltakerantallet 5,7 millioner.

I 2019 var de tre største landene med flest besøkende til Oktoberfesten Italia, USA og Østerrike. Ingen skandinaviske land var på topp 10-listen over flest utenlandske besøkende.

Årets Oktoberfest går fra 16. september til 3. oktober. 

Grunnen til at arrangementet kalles Oktoberfest når de fleste festlighetene finner sted i september skyldes at festen for mange år siden ble flyttet til september for å dra nytte av det ofte milde klimaet i delstaten Bayern i løpet av denne måneden. ©