Dermed kan reisende fra Los Angeles-området om et par-tre år komme til Sin City mye raskere.

Halvert reisetid

Arbeidsavtalen ed de som skal konstruere selve jernbanelinjen er på plass, og de føderale myndighetene har godkjent støtte til prosjektet.

LES MER: Uimotståelige Las Vegas!

Brightline West-banen starter opp i San Bernardino, med en stopp i Victor Valley, før den fortsetter til endestasjonen nær Las Vegas Strip. 

Brightline forventer en åpning av prosjektet i 2027.

Togtjenesten ville operere den 420 kilometer lange jernbanelinjen i en fart på nær 300 km i timen, noe som vil halvere reisetiden mellom de to byene sammenlignet med i dag. 

Stor prioritet

Toget kan til og med være et raskere alternativ enn å fly. En flyreise til Las Vegas tar i snitt en time og 15 minutter – inkludert sikkerhetskontroll og innsjekk.

I fjor besøkte mer enn 38 millioner turister Las Vegas, som var opp 20 prosent sammenlignet med året før, ifølge turistkontoret i byen. Før pandemien opplevde Sin City en nedgang i antallet besøkende fra California, men det nye toget vil trolig  gjøre det lettere for innbyggerne i Sør-California å nå Las Vegas

LES MER: California dreaming!

Politikere i Nevada og California støtter i stor grad til prosjektet, og har søkt om mer enn 40 millioner kroner i føderale midler for å få det realisert.

– Denne toglinjen har stor prioritet, av den enkle grunn at den vil gjøre sørlige Nevada mer tilgjengelig for millioner av besøkende hvert år, har den amerikanske senatoren Jacky Rosen blant annet uttalt til nyhetstjenesten Associated Press (AP).

Skal vokse videre

Brightline West-toget vil etter planen tilby gratis Wi-Fi, samt mat, drikke – og muligheten til å sjekke inn bagasjen og andre fasiliteter. For øvrig legger selskapet i disse dager siste hånd på arbeidet med en ny høyhastighetsbane som skal koble Orlando til Fort Lauderdale og Miami. 

LES MER: En forandring som fryder i Fort Lauderdale!

I den forbindelse åpnet nylig stasjonen på Orlandos internasjonale flyplass. Tjenesten forventes å starte opp tjenesten i sommer, med billetter fra rundt 850 kroner

– Vi er stolte av å kunne starte opp i Florida, og er styrket i troen på at tiden nå er inne for å oppnå dette også i andre deler av landet, sier Brightline-sjef Mike Reininger i en uttalelse til reisemagasinet Travel + Leisure. ©