Royal Caribbean er blant selskapene som setter de fleste av sine avganger på pause, minst frem til begynnelsen av juni. Dermed slutter operatøren seg til andre store cruiseselskaper som Norwegian Cruise Line og Carnival Cruise Line.

Frem til nylig hadde Royal Caribbean avlyst seilingene sine frem til slutten av april.

Også Royal Caribbeans søsterselskaper Celebrity Cruises og Silversea utsetter re-starten til begynnelsen av juni, mens Azamara – som nylig ble solgt ut – har utsatt starten til begynnelsen av juli.

Tre andre rederier – Holland America, Princess Cruises og Seabourn – har også utsatt seilingene til begynnelsen av juli. Dette er trolig den mest sannsynlige oppstarts-måneden for de fleste cruiseselskapene slik situasjonen er nå.

Særlig har det vært utfordrende for Karibia-cruisene å komme i gang. De strenge protokollene til de amerikanske myndighetene er et stort hinder. De pålagte testseilingene har for eksempel ennå ikke kommet i gang. Skulle de være oppe og stå vil det ut over det gå to måneder før skipene i det hele tatt er seilingsklare.

I tillegg er det store utfordringer knyttet til å fly passasjerer inn til cruiseskipene. De håndfulle fartøyene som har vært operative, for eksempel MSC Cruises og TUI Cruises, samt et Royal Caribbean-skip i Singapore, har alle hatt passasjerer som tilhører hjemmehavnene.

Disse seilingene, som hovedsakelig har gått ut fra Italia, har vært vellykkede, og har i tillegg bidratt til verdifulle erfaringer når det gjelder smittevern. 

Les mer om cruise-åpningen i Israel HER!

I mai skal for øvrig Royal Caribbean debutere med sitt nye skip Odyssey of the Seas ut fra Israel, et land som på det tidspunkt har en fullvaksinert befolkning. Mye tyder på at oppstarten for resten av cruise-bransjen vil forutsette at alle passasjerer er vaksinerte. ©