Ifølge en pressemelding knytter den nye ruta mellom Oslo og Newcastle reisende fra Norge til en rekke andre reisemål, som Newquay, nevnte Aberdeen og Southampton. Den nye Oslo-ruten blir samtidig en utvidelse av dagens flytilbud fra Stavanger og Bergen til Newcastle.

Styrker båndene

Den nye ruten går mellom Oslo og Newcastle via Aberdeen, hvor man etter en kort tollkontroll kan fly videre til Newcastle eller forbindelser nordøst i Skottland.

Utvidelsen skjer etter at Loganair har tilført sin andre Embraer ERJ-145-maskin til basen sin i Newcastle. Det betyr ytterligere jetkomfort på ruter til og fra byen, ifølge pressemeldingen.

LES MER: Her er du din egen herre!

Ruteutvidelsen innebærer at Loganair nå er oppe i samme frekvens som før pandemien, på opptil fem flyvninger i uken mellom Newcastle og Stavanger.

– Vi vet at dette er en viktig rute over Nordsjøen, særlig for energibransjen, og vi er sikre på at den vil støtte opp om økonomisk vekst og styrke båndene mellom den nordøstlige delen av Skottland, nordøst-England og Norge, sier flyselskapets kommersielle toppsjef Luke Lovegrove i pressemeldingen.

Endelig fra Oslo

Den nye ruta blir en del av det Loganair kaller «det største sommertilbudet hittil, som gir nye muligheter og understreker vår forpliktelse til våre nøkkelregioner og tilhørende flyplasser».

Direktør for trafikkutvikling og flyfrakt i Avinor, Martin Langaas, sier i en uttalelses at «med attraktive ruter mellom Norge og den nordlige delen av Storbritannia er Loganair en strategisk viktig partner for Avinor».

– Eksisterende sterke historiske og økonomiske bånd vil ytterligere styrkes av Loganairs økte kapasitet for forretningsreisende og for det voksende fritidssegmentet. Den nye direkteruten gjør at Newcastle nå endelig betjenes fra Oslo Lufthavn, konkluderer Langaas.

Billetter fra Oslo til Newcastle fra 999 kr. ©