Norwegian er NCLs nyeste skip og det første i klassen som også bærere skipets døpenavn.

Startet med Kloster

Prima-klassen, som frem til nå har vært kalt Project Leonardo, vil bestå av tilsammen seks 3215 passasjerer-store fartøy. Dette første skipet i denne klassen er under bygging ved Fincantieri-verftet i Italia, et avvik fra tidligere bygg som stort sett er blitt til ved det tyske verftet Meyer Werft.

Administrerende direktør Harry Sommer i Norwegian Cruise Line (NCL) sier navnet Prima, som betyr «først» på italiensk, «passer naturlig inn i vår arv som de første i bransjen, og er en passende hyllest til våre nye partner på verftssiden».

Forløperen til dagens NCL er som trolig mange kjenner norske Norwegian Caribbean Lines, grunnlagt av Knut Utstein Kloster og hans partner Ted Arison. Rederiets satsing på 1960-tallet, blant annet med skip som også gjorde plass til underholdning ombord, åpner for en ny æra i cruise-industrien.

Omfattende program

Etter flere innledende jomfru-turer starter Norwegian Prima opp sitt regulære cruiseprogram i Nord-Europa fra 17. august 2022 til 13. september samme år. Det er snakk om ti-dagers seilinger fra Amsterdam og København til Nord-Europa, de norske fjordene og Østersjø-regionen.

Prima vil deretter krysse Atlanterhavet til New York, der det blant annet blir engangs-cruise til Bermuda og Karibia.

NCLs Prima debuterer også med én seiling fra Galveston i Texas. Deretter skal skipet gå en måned ut fra Miami til Karibia, før det ankommer vinterhavnen i Orlando.

Fra 11. desember 2022 til 19. mars 2023 skal Norwegian Prima ut fra havnen Port Canaveral seile 15 rundturer i det vestlige Karibia. Det er snakk om cruise på fem, syv og ni dager til reisemål som Cozumel (Mexico), Ocho Rios (Jamaica), Grand Cayman (Caymanøyene) og til NCLs private øy Great Stirrup Cay i Bahamas.

Våren 2023 drar Prima tilbake til New York i forbindelse med sine Bermuda-cruise fra 28. mars 2023 til 7. mai 2023. Deretter returnerer skipet til Nord-Europa for sommersesongen 2023, der det skal tilby en blanding av 10 og 11-dagers cruise til Norge ut fra Reykjavik på Island og Southampton i Storbritannia. ©