Australske Steve Carey og partneren var ifølge avisen The Guardian på innenlands ferie i byen Victoria da de søkte om å få leie leiligheten.

«Smitter over»

I den forbindelse spurte verten om de var vaksinert mot Corona.

Carey oppga at begge hadde fått sitt første stikk. Da responderte verten med at hun ikke kunne leie ut til paret. Begrunnelsen var at hun mente vaksinen kunne føre til at vaksinerte smitter uvaksinerte med viruset – en påstand som er blitt grundig tilbakevist.

– Jeg aksepterer ingen vaksinerte personer på bakgrunn av rapporter om bivirkninger, skal verten ha sagt, og tilføyde:

– Det smitter også over på uvaksinerte personer og får dem til å føle seg uvel. Jeg er redd det er for eksperimentelt på dette stadiet og må beskytte mine øvrige gjester. Jeg er lei meg for eventuelle ulemper.

Svarte ikke

Carey rapporterte verten inn til Airbnb. Da fikk han beskjed av en kontaktperson for selskapet at det ikke var noe i deres retningslinjer som nektet verter å avvise personer vaksinert mot Corona.

Da Guardian Australia kontaktet Airbnb for en kommentar, svarte selskapet at de hadde undersøkt saken og utestengt verten.

– Vi har suspendert den aktuelle oppføringen etter å ha undersøkt saken nærmere, sier Derek Nolan, Airbnbs leder for samfunnskontakt i Australia, til avisa.

Han mener det er viktig at alle følger offisielle helseråd fra lokale myndigheter.

Verten som ble utestengt ønsket ikke å svare på Guardian Australias forespørsler. ©