Som mange andre flyselskaper sliter Finlands nasjonale stolthet Finnair. Trolig mer enn de fleste, på bakgrunn av sin store satsing på Asia, som nå ligger omtrent helt nede. Etter sigende er i snitt syv av ti seter tomme på flyvningene.

«Litt av tanken kan også ha vært å gi økonomiklasse-passasjerer en smak av hva de går glipp av på business-klasse.»

Litt for å bøte på dette, men trolig mest for å holde merkevaren levende, tilbyr Finnair nå et sortiment av sin flymat inspirert av sitt businessklasse-tilbud

Tilbudet er per i dag å finne på K-Citymarket i Vantaa, som ligger i Tammisto-området ikke langt fra landets storflyplass. De kommende ukene kan du kjøpe reinkjøttboller, røkt røye og kantarell-risotto samt andre populære Finnair-måltider der.

FLYMAT: Finland møter Japan i denne interessante satsingen. (Foto: Finnair)

Ansvarlig for Finnair Kitchen, Marika Nieminen, sier til CNN Travel at tilbudet har som mål «å mette appetitten til finner som savner å reise». Samtidig ønsker flyselskapet å få tilbake noen av de Kitchen-ansatte som har vært permittert under pandemien.

Nieminen sier at prosjektet engasjerer rundt ti ansatte, og at bare et par timer etter lanseringen hadde K-Citymarket solgt unna mer enn hundre enheter

Konseptet ble først testet internt, der maten ble solgt til flypersonalet. Da det viste seg å være populært tok flyselskapet ideen med seg til daglivare-kjeden K-Citymarket i Tammisto, som ligger nær Finnair Kitchen hovedkvarter.

Etter lanseringen 15. oktober planlegger Finnair å utvide tilbudet til andre K-Citymarket-butikker over hele Finland, og muligens også utenfor landets grenser. Den moderne nordiske menyen fusjonert med japansk cuisine kan ifølge Nieminen ha internasjonal appell, selv om hun understreker at akkurat det foreløpig er på idéstadiet.

– Kvaliteten på maten er virkelig noe vi er stolte av, sier Nieminen.

Litt av tanken kan også ha vært å gi økonomiklasse-passasjerer en smak av hva de går glipp av på business-klasse.

Også andre flyplasser og flyselskaper ser på lignende muligheter. Reservasjonene til en popup-restaurant på Singapores flyplass Changi, ombord på en Airbus A380, ble for eksempel utsolgt på 30 minutter.

Savnet etter flyopplevelser er med andre ord stort. ©