39 rom store Casa di Langa kan skilte med sin egen – og verdens første – «trøffel-concierge», som ikke bare rettleder deg i å finne det hvite gullet. Vedkommende tar også vare på trøflene, renser dem og kan eventuelt skipe dem hjem til deg,

LEKKERT: Casa di Langa kan skilte med et eget spa-anlegg.
BESKYTTET: Unesco har forbarmet seg over denne delen av Piemonte.

På Casa di Langas 40 hektar store eiendom er det å lete opp trøfler den store aktiviteten – i en del av Italia også kjent for sine kvalitetsviner. Alba-trøffelen er en viktig del av Piemonte matkultur, som gjorde at Casa Di Langa valgte å gjøre jakten på dem til en av sine spesialiteter.

På hotelleiendommen blir du med ut sammen profesjonelle trøffeljegere og deres spesialtrente Lagotto-hunder.  Men hotellet arrangerer ikke bare trøffelturer på eget område, men conciergen hjelper også gjesten med å dra ut til andre steder i regionen, samt opplegg knyttet til den store trøffel-festivalen i Alba, som i år går av stabelen i perioden 9. oktober til 5. desember.

Sesongen for hvite trøfler varer fra september til ut januar, men du kan også finne svarte trøfler hele året.

Casa di Langa ligger for øvrig like ved verdensarvstedet Le Langhe, en region kjent for sin produksjon av de verdensberømte Barolo-vinene og en rekke idylliske landsbyer.

Hotellet kan ellers legge til rette for matlagingskurs og vinsmaking for de som ønsker å fordype seg ytterligere i Piemontes kulinariske kultur. ©