Den lille øynasjonen like ved Sicilia har sommer omtrent hele året, strålende strender og koselige, samt akkurat passe store byer.

Disse attributtene vil trolig være tungen på vektskålen for mange av dem som kan dra hvor som helst for å jobbe. I tillegg har landet et godt utbygd internett.

For å være kvalifisert for ordningen må søkere være fullvaksinert, kunne bevise at de kan jobbe på avstand, og at de jobber for et selskap som ikke er maltesisk. De som ønsker å fortsette utover ettårs-programmet kan fornye tillatelsen.

– Med økt fokus på fjernarbeid – og mulighetene som åpner seg for det det – ønsker også Malta å kunne tilby dette, også for interesserte utenfor EU, sier Charles Mizzi, administrerende direktør i Residency Malta, en organisasjon som legger til rette for ordningen.

Du kan lese mer om Malta HER!

Han sier videre at «de som kan arbeide eksternt ved hjelp av teknologi, og entreprenører med sans for å reise og oppdage nye land og kulturer», vil bli tatt vel imot.

– Er det én lærdom vi kan trekke fra pandemien er det at folk er villige til å flytte på seg mer enn noen gang før, skjer Mizzi.

Han tror mange vil sette pris på Maltas «Middelhavs-livsstil». Landets gode infrastruktur innenfor bredbånd og helsetjenester vil også være noe som trekker. I tillegg er engelsk landets offisielle språk, som i de fleste tilfeller vil gjøre et opphold her enklere.

Malta er ikke alene om å tilby slike ordninger. Nylig meldte Kroatia at landet også innfører spesielle oppholdstillatelser for digitale nomader. ©