I forrige uke begynte Portugal fase 2 av gjenåpningen av landet, der museer, monumenter, kunstgallerier, palasser og kirker ble åpnet for besøk. Restauranter, kafeer, konditorier og butikker på under 400 m2 har også åpnet dørene igjen.

Den neste fasen av Portugals gjenåpning begynner 6. juni og markerer blant annet åpningen av badesesongen.

Fase 2 startet 18. mai etter det som betegnes som en vellykket fase 1. Den ble lansert 4. mai og omfattet gjenåpning av bokhandler, lokale bedrifter, frisører, skjønnhetssalonger, biblioteker, golfbaner, drosjer, leiebiler og deler av offentlig transport.

Smittekurven i Portugal har fortsatt å synke etter gjennomføringen av den første fasen, som er grunnen til at fase 2 kunne iverksettes som planlagt.

Strenge hygieneregler vil fortsatt gjelde, inkludert minst to meters avstand mellom mennesker, samt muligheten for hyppig håndrengjøring for ansatte, besøkende og kunder. Munnbind er obligatorisk både i offentlig transport og i noen butikker, og anbefales generelt når man er på farten.

I tillegg må overflater og lokaler rengjøres ofte, og det skal være begrensninger på kapasiteten. På restauranter og lignende steder er det også krav om hyppig ventilasjon, og alle pyntegjenstander blir fjernet fra bordene. Det anbefales også å reservere bord på forhånd og betale kontaktløst.

For å gjøre det trygt og sikkert for turister å besøke Portugal har landets nasjonale turistråd, Turismo de Portugal, laget merket «Clean & Safe». I skrivende stund har over 5000 bedrifter fått stemplet.

Les mer om det her!

Den neste fasen av Portugals gjenåpning begynner 6. juni og markerer blant annet åpningen av badesesongen. Med en kystlinje på mer enn 850 km kystlinje er det allerede nå gode muligheter for å besøke strendene og samtidig overholde gjeldende regler for avstand.

For nordmenn flest ser det imidlertid ut til at det uansett ikke vi skje før etter 20. august. ©