Hos TUI har bestillingene økt med 20 prosent fir høysesongen i juni, juli og august sammenlignet med samme tid i fjor. Og skal vi tro turoperatøren peker pilene fortsatt rett opp.

Mer for pengene

– Nordmenns reiselyst er på topp etter en hard og kald vinter over store deler av Norge. En sommer med solgaranti i utlandet er viktig for veldig mange, sier kommunikasjonssjef i TUI Norge, Anne Mørk-Løwengreen.

Reisene til varme strøk i vinterferien, som nå er i gang over store deler av Norge, ble ifølge Mørk-Løwengreen raskt utsolgt i år.

Sammenlignet med i fjor, er det nå større interesse for å reise på sommerferie i mai, juni og i august. Mørk-Løwengreen tror det henger sammen med at prisene alltid er best utenfor fellesferien. 

Og som alltid understreker hun at det nå haster med å bestille om du skal kunne dra tilbake til favoritthotellet midt i fellesferien. 

– Det blir alltid utsolgt uansett på grunn av den store etterspørselen, ser hun.

Vil ha høy standard

Selv om det fortsatt er Hellas og Spania som drar flest nordmenn, er økningen størst til land som Tyrkia, Bulgaria, Albania og Montenegro, hvor nordmenn får mer for pengene. I tillegg er «Lille-Hellas» – de mindre greske reisemålene – ekstra populært. Bestillinger til Samos, Kos og Zakynthos øker kraftig sammenlignet med i fjor sommer.

De mest populære reisemålene (juni-august) er Kreta, Mallorca, Rhodos, Tyrkia, Kypros, Bulgaria, Samos, Gran Canaria, Kos, Zakynthos, Kroatia og Albania.

De økonomiske forholdene med fortsatt lav kronekurs og høy boligrente betyr at jakten på reisekupp, kanskje er enda mer intensiv i år enn i fjor. Samtidig ønsker nordmenn generelt høy standard og gode alt inkludert- hoteller..

– Når man velger bort andre ting i hverdagen for å kunne reise på sommerferie, vil man sikre at opplevelsen blir førsteklasses for hele familien. Målet er høyest mulig standard til lavest mulig pris, sier Mørk-Løwengreen.  ©