De neste dagene blir derfor ekstra spennende for Apollo, som normalt sender hundre-tusenvis av gjester til de greske øyene hver sommer. I år er antallet kraftig redusert, selv om gleden var stor da turoperatøren med Norges-sjefen Erik Haug i spissen kunne reise til Kreta da endelig myndighetene åpnet for det.

Desto større blir nok nedturen om landet går i rødt, det vil si at norske myndigheter pålegger reisende dit å gå i karantene på retur. Mye tyder nemlig på at smittetallene går feil vei, og FHI anbefaler at Hellas i tillegg til Storbritannia, Irland og Østerrike blir røde land.

Etter re-åpningen har Apollo hatt to ukentlige flyvninger fra Oslo til Kreta og Rhodos. Fra 5. september øker selskapet på med flyvninger fra så og si hele landet til Kreta, i tillegg til fly fra Oslo til Karpathis, Skiathos, Preveza, Santorini og Hersonissos.

Apollo har i tillegg flyvninger fra Bergen, Trondheim og Oslo. Det er planlagt kapasitet på mellom 15 og 20 000 nordmenn i september og oktober. Alt dette kan få et skudd for baugen om Hellas blir satt i «rødt».

– Vi tar smittevern på alvor, og følger alltid regjeringens råd, sier presseansvarlig i Apollo, Beatriz Jaquotot Rivera til Way2Go, som håper i det lengste at tallene holder seg «gule».

– Vi håper selvfølgelig vi kan fortsette med dette, først og fremst med tanke på våre lokale samarbeidspartnere. Da regjeringen åpnet for reiser til Hellas i juli var det ikke bare til stor glede for oss og mange andre nordmenn, men det hadde i tillegg enorm betydning for lokalbefolkningen.

Den andre store turoperatøren Ving har stoppet alle sine reiser til Hellas. Les mer om det HER!

Folkehelseinstituttet (FHI) leverer hver uke en vurdering av smittesituasjonen til regjeringen, som deretter skal fatte en beslutning om hvilke land som gjøres røde. Det vil trolig skje i løpet av denne uken.©