Personalmangelen i reiselivsbransjen er stor. Restauranter, hoteller, reisebyråer, flyselskaper og flyplasser arbeider alle hardt for å bemanne seg opp. Nå sliter også cruise med rekrutteringen.

Mange cruise

Princess Cruises tilhører verdens største cruisekonsern, Carnival Corporation. For dem er mangelen på mannskaper så akutt for skipet Diamond Princess med kapasitet til 2670 passasjerer at det ikke kan seile.

Seilingene er satt opp til høsten, etter å ha ligget i opplag under pandemien.

Nå skriver flere amerikanske medier, inkludert avisen USA Today, at Princess Cruises har kansellert 11 seilinger med Diamond Princess fra 1. september til midten av november.

Skipet har normalt hjemmehavn i San Diego i det sørlige California, og skulle derfra ha seilt ut på ulike cruise til Hawaii, Latin-Amerika, Mexico og oppover vestkysten av USA.

I en epost til USA Today skriver Princess Cruises at rederiet det siste året har gjennomført hundrevis av cruise med titusenvis av passasjerer, og også at titusenvis av besetningsmedlemmer har returnert til rederiet. Men altså ikke alle.

Flere døde

– I likhet med andre i reiselivsbransjen opplever vi mannskapsmangel, skriver rederiet om årsaken til de 11 kansellerte cruisene med Diamond Princess fra september til midten av november.

Gjester som er bestilt på de kansellerte cruisene med Diamond Princess kan få pengene tilbake, bli ombooket på et «lignende» cruise eller velge et fremtidig cruise med Princess Cruises, skriver USA Today.

For øvrig var det et stort Corona-utbrudd på Diamond Princess ved starten av pandemien i 2020, som resulterte i flere dødsfall om bord og over 700 smittet blant de 3700 om bord. Det skjedde mens skipet var i karantene utenfor havnen i Yokohama i Japan.

I tillegg til Princess Cruises inkluderer rederiene fra Carnival Corporation disse, oppført alfabetisk: Aida Cruises, Carnival Cruise Line, Costa Cruises, Cunard Line, Holland America Line, P&O Cruises (Australia), P&O Cruises (Storbritannia) og Seabourn Cruise Linje. ©