LANDET: De første tyskerne etter Covid-19-krisen er nå på plass på Mallorca.

Tyskland er det desidert største besøkslandet på Balearene, og som et ledd i en regulert gjenåpning av øygruppen blir de første turistene nå sluset inn. Avtalen mellom Spania og Tyskland gjelder et begrenset antall gjester, opp mot 11 000 totalt, som blir invitert i forkant av «frisleppet» 21. juni.

De ankomne som reiste med charter-operatøren TUI fra den tyske byen Düsseldorf skal innkvarteres på de tre hotellene Rio Concordia, Rio Bravo og Iberostar Cristina. Rundt disse hotellene blir det nå også åpnet endel barer, restauranter, supermarkeder og suvenirbutikker, ifølge den spanske avisen El Diario de Mallorca.

Det knytter seg en betydelig medieinteresse til det som nå skjer, og det var et stort oppbud av presse på flyplassen utenfor Palma, som årlig tar imot mer enn 12 millioner passasjerer. I Corona-tiden har den omtrent vært helt nedstengt.

Ifølge TUIs toppsjef på Balearene – Ian Levesey – blir alle Corona-tiltak pålagt av myndighetene fulgt nøye, og gjestene vil i dagene fremover «kunne glede seg over flere utflukter».

Myndighetenes og TUIs «pilotplan» blir ifølge El Diario en generalprøve for høysesongen, som innledes 1. juli. For de første tyske gruppene som nå lander på Mallorca blir i tillegg til de nevnte hotellene også to hoteller i Alcudia åpnet.

Neste kontigent til på øya, som lander senere mandag, består av 400 besøkende.

Mallorca har siden charter-reisens spede begynnelse på 1950-tallet vært nordmenns mest populære reisemål. De siste årene har kun Kreta vært i nærheten av liknende besøkstall. ©

Les mer om Mallorca HER!