Arctic Wilderness Lodge skal ligge knapt ti meter fra bredden av den berømte Altaelva, og blir navet i en turoperasjon som savner sin make i Norge. 

PRAKTBYGG: Det legges opp til mange ulike aktivteter og opplevelser ved det nye hotellet i Sorrisniva. (Ill./foto: Sorrisniva/Bjørn Moholdt)

Familiegård

De to altaguttene – som har drevet Sorrisniva siden begynnelsen av 1980-tallet – har lenge lekt med ideen om en villmarkslodge, og helst et bygg det ikke finnes maken til i Norge. 

Det som i starten het Alta Friluftspark ble etter hvert den største turoperasjon i sitt slag i Norge. Ideen hadde sitt utspring i det som den gang het SAS North Cape Hotels – en liten hotellkjede knyttet til Finnmark. For å drive opp trafikken særlig i fritidsmarkedet ble aktiviteter en forlengelse av hotelldriften. Samtidig er ikke turoperasjon et naturlig område for et hotell, eller et flyselskap for den del.

Dermed overtok Hans Ulrik og Tor Kjetil hotellets spede forsøk på snøscooter-kjøring på vinterstid. De var allerede inne i elvebåt-opplevelser på den kjente lakseelva, og kunne dermed utvide virksomheten til vinteren. Det har vært en suksess omtrent fra dag en, med vinteren som den suverent viktigste årstiden.

Navneendringen kom noen år senere. Familiegården ligger i området som heter Sorrisniva, og ble et naturlig navnevalg for virksomheten etter hvert som brødrene stadig utvidet operasjonen. Snøscooter- og hundekjøring, samisk kultur og gourmet-opplevelser er noe av det du i dag kan oppleve i Sorrisniva.

I tillegg til overnatting i ishotellet, som var det første i sitt slag i Norge.

BRØDRE: Lenge før ishotellet så dagens lys drev Hans Ulrik (tv) og Tor Kjetil Wisløff en omfattende turoperasjon vinterstid. (Foto: Bjørn Moholdt)

Gedigne glassflater

Hans Ulrik og Tor Kjetil telte lenge på knappene, før de nå altså har trådd til og satser på et hotell som arkitektonisk føyer seg inn i omgivelsene. Det skjer til overmål midt under Corona-pandemien.

Hotellbygget vil bestå av 24 suiter, fra 30 til 60 kvadratmeter. Den konseptuelle ideen ble utformet av arkitekt-firmaet Biotope. ARC Arkitekter i Trondheim med sivil-arkitekt Terese Mannsverk i spissen tok Biotopes tanker videre, og har siden 2015 jobbet frem det som høsten 2021 blir praktanlegget Arctic Wilderness Lodge.

Det er ikke bare snakk om luksuriøs overnatting. Lodgen blir med sin storslåtte lounge, bar og to restauranter hjertet i operasjonen som også omfatter det viden kjente ishotellet og de nevnte villmarks-aktivitetene.

Rommene er designet med panoramavinduer som strekker seg opp i taket for å maksimere utsikten over elven og den arktiske villmarken rett utenfor, samt gjøre det mulig å se nordlyset og de endeløse sommerdagene fra rommet.

Salongen, baren og restauranten med sine digre glassfasader med utsikt over Altaelva vil skape en magisk setting – i all slags vær.

En langweekend på Sorrisniva blir ikke nødvendigvis billig, og det legges ikke skjul på at det siktes inn mot premiumsegmentet. Et firedagers opplegg for to (du kan bestille allerede nå) vil ligge på mellom 18 og 20 000 kroner. Inklusive mat, opplevelser – og en fenomenal natur. 

Da får du garantert en opplevelse du sent vil glemme. ©