Historien om Arnaldo fikk med andre ord en lykkelig slutt, i en historie som minner om filmen «Terminalen» med Tom Hanks i hovedrollen.

Som familie

Men i motsetning til Hanks sin skikkelse var det fattigdom og ikke byråkratiet som gjorde at Arnaldo søkte seg til flyplassen i Bologna i Italia. 83-åringen er opprinnelig fra den italienske øya Sicilia, men valgte å bosette seg i Bastiglia, i provinsen Modena.

I fjor sommer var han ikke lenger i stand til å betale husleien sin. Pensjonen på knapt 4000 kroner måneden strakk ikke lenger til. Til tross for noe hjelp fra det offentlige endte han opp med å bo på Bolognas Marconi-flyplass.

Der sov han ute og sa at han ikke ville «være til bry». Men da vinteren kom var det ikke lenger mulig å oppholde seg ute og han flyttet inn på flyplassens innsjekkingsområde.

Her ble flyplass-personalet «som familie» for Arnaldo. De ga ham sovepose, kaffe og måltider. En aviskiosk på flyplassen ga ham også en avis å lese hver dag.

– Be om hjelp

Etter ni måneder på flyplassen rykket det offentlige inn for å hjelpe. Mens de prøvde å finne et permanent hjem til ham ble han innlosjert på hotell.

Ifølge den offentlige tjenestemannen Luca Rizzo Nervo i Bolognas «velferdsråd» hadde Arnaldo flyttet til Bologna uten å kontakte lokale sosialtjenester, men straks de ble klar over saken hans fikk 83-åringen sosial støtte. 

Nervo sier i en uttalelse at han beklager at myndighetene først fikk vite om saken hans fra medieoppslag og understreket viktigheten av å be myndighetene om hjelp når det er nødvendig. ©
Kilde: Euronews, Thrillist