Det sa da også Meik Wiking, administrerende direktør i Institutt for Lykkeforskning, i en kommentar til CNN i forbindelse med åpningen av «det lille museet om de store tingene i livet».

Lykkemuseet skal du få ideer til hvordan du kan bli bedre på å skape gode rammer rundt livet ditt, og hvorfor nettopp danskene er blant verdens lykkeligste.

Museet ble offisielt åpnet 14. juli og klemmer seg inn på knappe 240 kvadratmeter i sentrum av København. Som så mange andre har det blitt rammet av Corona-pandemien.

– Vi tenkte at det kanskje ikke kommer så mange gjester i denne vanskelige tiden vi er inne i. Samtidig tror vi det er god medisin, sier Wiking om institusjonen dedikert til ideen om lykke, og hvordan den er blitt oppfattet og diskutert opp gjennom århundrene.

GULT: Lykke har solens farge, ifølge museet.

Museet er opprettet i samarbeid med Institutt for Lykkeforskning, som forsker på trivsel, lykke og livskvalitet. I stedet for regnbuer, valper og andre myke og tiltalende ting blir du som besøkende møtt av utstillinger og interaktive opplevelser. De viser blant annet hvordan ulike land opplever lykke forskjellig, og hvorledes den fordeler seg på verdensbasis. Instituttet er ellers spesielt fokusert på studiet av hvorfor noen samfunn er lykkeligere enn andre, med et mål om å bidra til å påvirke politiske og samfunnsmessige endringer.

Besøkendes reaksjoner på de interaktive opplevelsene skal også bidra til instituttets arbeid i forskningen.

– Vi kan være dansk, meksikansk, amerikansk eller kinesisk, men vi er først og fremst mennesker, understreker Wiking.

– Det er de samme tingene som driver lykke uansett hvor vi kommer fra, noe jeg håper folk vil se i utstillingen.

En meget god idé i denne polariseringens tidsalder. ©