Ultimate Family Townhouse-suiten på Royal Caribbeans Icon of the Seas er på hele 167 kvadratmeter, fordelt på tre etasjer med plass til åtte personer.

Nye klasse

Men selv om suiten i snitt koster rundt 740 000 kroner uken virker ikke prisen avskrekkende. Så langt har rederiet booket 55 prosent av ukene i suiten neste år på Icon, som kun skal seile i Karibia med Miami som hjemmehavn. Det er ett år før de i det hele tatt kan tas i bruk.

ICON: Royal Caribbean’s nye skip er proppfullt av attraksjoner.

Administrerende direktør i Royal Caribbean International i Royal Caribbean Group, Michael Bayley, understreket overfor finansanalytikere nylig at Icon-cruisene selger veldig bra, ikke bare de eksklusive suitene.

Det er bare én Ultimate Family Townhouse-suite på Icon. De tre etasjene er hovedsakelig rettet mot yngre familier. I tillegg til soveplass for åtte personer, inkluderer supersuiten også en sklie mellom suitens tre etasjer, kino- og karaokeområde, stor balkong og mye mer.

Royal Caribbean forventer å motta det 365 meter lange skipet senere i år. Det skal settes i trafikk på én ukes cruise fra januar neste år.

Icon of the Seas er det første cruiseskipet i Royal Caribbean Internationals nye klasse Icon. Det har kostet over ti milliarder kroner å bygge, og har plass til 5600 gjester med to i hver av de 2805 lugarene og suitene (det finnes 28 varianter av lugarer og suiter).

Flytende naturgass

Om alle senger ombord utnyttes maksimalt kan skipet huse 7600 passasjerer. I tillegg kommer et mannskap på 2350.

Det er foreløpig planlagt tre skip i Icon-klassen. Etter premieren for Icon of the Seas tidlig i 2024 følger skip nummer to i klassen Apex Of The Seas i 2025, og i 2026 Joy Of The Seas. 

Kostnaden for hvert av Icon-skipene er estimert til over 11 milliarder kroner.

I tillegg til verdens største badeland på et cruiseskip kan Icon blant annet skilte med 27 restauranter og spisesteder. Skipet, som henvender seg til alt fra par, venner på ferie og barnefamilier, har også fem såkalte «nabolag» i skipenes fellesarealer.

Ifølge skipets ledelse fokuserer Icon Class-skipene på bærekraft, med avansert drivstoffteknologi som består av flytende naturgass (LNG).

Royal Caribbean International (RCG) er den største og mest kjente selskapet i Royal Caribbean Group. RCG har tre ulike merkevarer innen cruise. I tillegg til hovedproduktet Royal Caribbean International er Celebrity Cruises og up market-rederiet Silversea Cruises i porteføljen. RCG eier også 50 prosent av TUI Cruises og Hapag-Lloyd Cruises. ©