Et turopplegg av safari-operatøren Natural World Safaris og privatjet-operatøren EvoJets gjør det mulig å komme tett på de store kattedyrene – løver, leoparder og geparder, eller områder der trekkfuglene nå er spesielt aktive.

TETT PÅ: Sjimpansene i Mahale Mountains nasjonalpark er vant til mennesker.
STRANDLIV: Turen avsluttes med et opp i Greystoke Camp.

Desember er i så måte en utmerket tid, både for å dra ut på fugletitting og oppleve store og små pattedyr. Opplegget til de to partnerne strekker seg over åtte dager, og omfatter i tillegg til klassiske safari-opplevelser også tid på idylliske strender.

Deler av turen er viet et besøk i Mahale Mountains nasjonalpark, der mer enn tusen sjimpanser bor. Det frodige landskapet du her vandrer inn i har angivelig inspirert Disney til sin Tarzan-film. Sjimpansene er vant til mennesker, så besøkende kan forvente seg en opplevelse tett på disse fascinerende dyrene.

Etter en dag inn i nasjonalparken kan du slappe av på Greystoke Camp ved stranden – en elegant «jungelhytte» med alt hjertet måtte begjære av luksus. 

Reisen er dog ikke av det billige slaget. Prisen for åtte dagers safari fra New York til Tanzania ligger på 1,9 millioner kroner, og opplegget kan forlenges til 30 dager eller mer.

Prisen på den forlengelsen oppgis på forespørsel til enten til Natural World Safaris eller EvoJets, som tilbyr en rekke andre opplevelser av den luksuriøse sorten. ©