Ritz-Carlton Yacht Collection satte ditt første skip i drift 15. oktober i år, etter nesten to år med forsinkelser. 

Nytt perspektiv

Første skip ut er Evrima.

– Mine kunder vil ha en mer personlig luksusopplevelse, og for tiden gir Ritz-Carlton-yachten det, sier DeeAna Archer til CNN.

LUKSUS: Mange lekre detaljer på Ritz-Carltons Evrima, som et akterdekk med et evighets-basseng.

Archer eier og driver turoperatøren Archer Luxury Travel, og var på et Bahamas-cruise med 298 andre passasjerer. Underveis dokumenterte hun reisen sin på sosiale medier, noe som førte til en rekke bestillinger.

– De fleste av disse har aldri vært på cruise tidligere, sier hun,

Four Seasons er en annen hotellkjede som nå lanserer et cruise som tar inntil 190 passasjerer. Hotellkjeden Aman er en tredje aktør som i disse dager bygger en hundre passasjer stor yacht i samarbeid med med Cruise Saudi kalt Project Sama. 

De to sistnevnte aktørene planlegger å lansere skipene sine i 2025.

En rød tråd blant disse tre er at ingen bruker ordet «cruise» i navnet, og minst to tar aktivt avstand fra konseptet.

Sjef i Aman Group Vlad Doronin sier at Project Sama «til syvende og sist skaper en helt ny kategori innen opplevelser på havet»

– Er det et cruise? spør han retorisk i artikkelen gjengitt i CNN.

– Nei, svarer han, og kaller det i stedet et produkt «beslektet med en privat superyacht».

Og disse skipene er til forveksling lik private superyachter en oligark fra Russland eller en sjeik fra Midt-Østen kunne seilt avgårde i.

Doronin forventer ifølge ham selv at Amans yacht ville tiltrekke seg de som ønsker «å se verden fra et nytt perspektiv», inkludert de som har referanser til Aman som hotell.

GOD PLASS: En av de lekre suitene på Ritz-Carltons Evrima.

Større plass

Four Seasons Yachts ble lansert med brask og bram på Monte Carlo Yacht Show i      september. Ikke uventet retter den kjente merkevaren seg inn mot de med dype lommer. Et syvdagers cruise til Bahamas og Key West koster fra rundt 66 000 kroner per person.

– Vi kan være på cruise, men vi er ikke et cruiseselskap, forklarer administrerende direktør Larry Pimentel i Four Seasons Yachts om den nye satsingen.

Pimentel har bakgrunn som toppsjef hos en annen luksuscruise-operatør, Azamara. Hans nye arbeidsgiver tar imidlertid denne kategorien til et nytt nivå.

– Dette blir noe nytt, en egen nisje i luksus-cruisemarkedet, sier han blant annet om nysatsingen.

Four Seasons Yachts første skip vil koste rundt 44 millioner kroner per lugar å bygge, ifølge Pimentel. Til sammenligning kostet ekspedisjonsskipet til Crystal Endeavour (som snart skal seile for Silversea som Silver Endeavour), et av de dyreste ekspedisjonscruise-fartøyene, i overkant av 20 millioner kroner per lugar.

Et element som skiller Four Seasons Yachts fra andre luksuscruiseskip er plassen per passasjer. Sammenlignet med luksusskip av tilsvarende størrelse, som Seabourn Quest på 32 000 bruttotonn og 458 passasjerer, vil Four Seasons Yachts sine fartøyer være på rundt 33 000 bruttotonn og kun ta inntil 190 passasjerer.

TETT PÅ: Slik ser Four Seasons for seg sitt nye skip, som vil kunne komme tett på reisemålene.

Krever laginnsats

Ritz-Carlton Yacht Collection bruker fortsatt c-ordet (som i cruise) i markedsføringen, men gjør det samtidig klart at det ikke er et tradisjonelt cruise. I stedet heter det i underteksten at fartøyet «baner vei for en ny æra innen yacht-cruising».

I hvilken grad de nye yacht-selskapene skal distansere seg fra selve cruisekonseptet er det delte meninger om. Nordmannen Torstein Hagens Viking Cruises har for eksempel kuttet ordet «cruises» i navnet, men trolig av en litt annen grunn. 

Det skyldes i større grad kritikken mot cruise som miljøversting.

Den pensjonerte tidligere konserndirektøren for operasjoner for luksuscruise i Silversea Cruises, Crystal og Regent Seven Seas, Christian Sauleau, sier til reisemagasinet Travel & Leisure at det å drive et skip er annerledes enn et hotell, og noe som kan skape utfordringer

For eksempel bor de ansatte på skipet, noe som krever en annen laginnsats og omsorg for ansatte, mener han. Og selv om hotellmerkevarene har et velkjent navn vil de fortsatt måtte finne ut av de nye produktene sine.

– Forventningene vil være høyere, det er tross alt Four Seasons, forklarer han. 

– Om du kommer inn i markedet med en helt ny merkevare har du litt slingringsmonn, men er du Four Seasons forventes det at du leverer med én gang. ©