Ferieøya i Middelhavet har vaksinert rundt 70 prosent av den voksne befolkningen, og myndighetene forventer at samtlige innbyggere er vaksinert innen 15. august. 

Rødt område

Maltas turistminister Clayton Bartolo annonserte nylig at landet planlegger å løfte de fleste Corona-restriksjonene før 1. juni. Ifølge nyhetsbyrået Reuters planlegges det samtidig å tilby utenlandske turister opp mot 200 euro, drøyt 2000 kroner, hvis de reiser til Malta i sommer.

Betingelsene er at turen bestilles direkte gjennom et lokalt hotell og man tilbringer minst tre dager i landet. Beløpet avhenger av type hotell. Bestiller du hotell på et femstjerners hotell vil maltesiske myndigheter utbetale hundre euro, som matches av hotellet og gir en total på 200 euro.

Les mer om Malta HER!

På firestjerners hotell vil reisende motta totalt 150 euro, og hundre euro ved opphold på et trestjerners, ifølge Bartolo, og summen øker med ytterligere ti prosent hvis man bestiller opphold på den maltesiske øya Gozo.

I dag er Malta rødt område og ikke unntatt de globale reiserådene til det norske utenriksdepartementet. Det betyr at en reise dit nå krever innreise-karantene når du reiser hjem.

Null coronasmitte

I Norge finner vi liknende løsninger for å friste mulige turister. I den lille fiskerikommunen Loppa i Finnmark tilbyr kommunen subsidier hvis du reiser dit på ferie.

Kommunen har satt av 750 000 kroner til å dekke halve ferieregningen for reisendes aktivitet og opphold, skriver VG. 

I en uttalelse til avisa sier varaordfører Gøril Rydheim Henriksen at den lille kommunen «er avhengig av alle bedriftene vi har».

– Vi har ikke råd til å miste noen av dem. Bedriftene betyr skattepenger inn, samt at vi nyter godt av at turister legger igjen penger i butikken, sier hun.

Kommunen skrev på sine nettsider i begynnelsen av april at de ikke har hatt coronasmitte i kommunen i løpet av hele pandemien. ©