Aftenposten har hentet tallene fra Folkehelseinstituttet (FHI). De omfatter alle innenriks- og utenriksflyginger, ferger med over én times reisetid, alle regiontog og langdistansebusser. Den største delen av tilfellene – 45 – var på fly.

300 personer som satt i nærheten av de smittede er sporet opp og testet. 98 prosent av dem var helt friske. To prosent testet positivt i etterkant. Disse kan imidlertid ha blitt smittet før turen startet, ifølge FHI.

– På fly har man spesielt gode luftfiltre og god ventilasjon. Erfaringen så langt er at om bord på fly er det ikke så stor smittefare, sier avdelingsdirektør Line Vold i FHI til Aftenposten.

– Det virker ikke som det foregår mye smitte om bord på fly. Situasjonen på fly er nok annerledes på T-bane eller buss, legger hun til.

I en artikkel skriver FHI følgende: «Basert på erfaring fra Norge og andre land, anses smitterisikoen som lav for andre passasjerer».

Ifølge VG har 23 innenlands- og utenlandsfly hatt smitte om bord de siste 14 dagene. Det viser FHI oppdaterte lister.

Sju av flyene gikk innenriks, mens tre av flygningene fra utlandet var fra «gule» land på innreisetidspunktet. De resterende 13 kom fra land som på det tidspunktet var «røde» eller utenfor EØS-/Schengen-området.

For litt over én uke siden var 32 flygninger på den samme listen, ifølge VG.