Braathens var en populære operatør i «gamle dager», og kommer nå i den noe annerledes utgaven Braathens Regional Airlines (BRA). Det er på mange måter fortsatt et Braathen-selskap, all den stund det er drevet av Braathen-arvingen Per G. Braathen, idag fra Sverige.

To i uken

Ruten til Gotland gir nordmenn en enda enklere tilgang til en av Sveriges mest populære sommerdestinasjoner. Også Norwegian har flyvninger den veien.

LES MER: 11 gode grunner for å reise til Gotland!

– Braathens er en kjent og positivt assosiert merkevare for nordmenn flest, og med denne ruten vil Oslo og Visby bli knyttet tettere sammen og bli enda mer tilgjengelige som attraktive sommer-reisemål, sier Nina Julianne Jensen i Avinor i en kommentar til nyheten.

Den nye direkteruten går fra Oslo til Visby to ganger i uken (torsdag kl. 11.35, og søndag kl. 13.30). Ruten andre vei går torsdag 09.25 og søndag 11.20.

Prisen starter fra 999kr per person for en enkeltreise. Første avgang er torsdag 6. juli.

Mer miljøvennlig

Kommersiell sjef Martin Erkenborn i BRA uttrykker glede over å være tilbake i Norge og Oslo, «hvor selskapet har sine røtter». Han understreker at lanseringen av den nye direkteruten til Gotland er i tråd med BRAs langsiktige strategi om å styrke sin posisjon også utenfor Sveriges grenser, og ser frem til å ønske norske passasjerer velkommen ombord.

Braathens Regional Airlines er Sveriges ledende regionale flyselskap og flyr til 18 reisemål i Sverige, Danmark, Finland og nå også Norge. Mellom Oslo og Visby flyr BRA ifølge en pressemelding med det drivstoffeffektive og mest klimasmarte regionflyet ATR72-600 med plass til 72 passasjerer. 

Ved bestillingen er det mulig å velge bioflybillett med 50 prosent innblanding av biodrivstoff. ©