Myndighetene går med andre nye veier for å sukre pillen, få folk til å reise dit, og ikke minst få reiselivet i gang igjen. Den nye karantene-ordningene er nemlig beregnet til å kunne innebære nærmere 500 millioner kroner i inntekter.

Thailand er svært avhengig av reiselivet, som har vært helt nede under Corona-pandemien. Landet har klart å holde smitteutviklingen noenlunde i sjakk, men det har kostet. Besøkstallene stupte fra 40 000-50 000 om dagen til kun noen få hundre omtrent over natten.

Nå arbeides det intenst med å få landet på fote igjen. Etter at myndighetene i januar lanserte et opplegg for å la besøkende bruke karantenen på en golfbane kan du nå ta karantenen på havet.

Det nye karantene-programmet tillater besøkende med en negativ coronavirus-test å tilbringe tiden sin ombord på en yacht eller et lite cruiseskip i Phuket.

Bli med på et yacht-cruise i Phuket HER!

I første omgang er det snakk om en slags «prøvekjøring», og når det er oppe og står vil vel hundre yachter være med i programmet. Reisende blir pålagt å bruke et armbånd som overvåker vitale tegn, inkludert temperatur og blodtrykk, samt sporer brukerens plassering via GPS.

Enheten kan også overføre informasjon når den reisende er til sjøs, innen en radius på ti km, sier regjeringen.

Etter innreiseforbudet mot utenlandske turister siden i mars i fjor har Thailand siden oktober gradvis begynt å gjenåpne grensen. I forrige uke sa Thailands turistminister at han også vil komme med en plan der utlendinger kan gjennomføre karantenen i populære turistområder, inkludert badebyer.

Denne hotellkarantene-planen forventes å starte i april eller mai i de mest populære provinsene, inkludert Phuket, Krabi og Chiang Mai. ©