Syv år på rad har Finland toppet FNs liste over verdens lykkeligste land. Ikke overraskende scorer alle de nordiske landene høyt på denne listen. Alle er inne på topp ti (Norge nederst på syvende, som i fjor).

Med på film

Nå inviteres det til en femdagers mesterklasse i juni der deltakerne skal knekke den finske «lykkekoden».

Det er  ikke første gang finnene har invitert folk på jakt etter lykken. Også i fjor ble det arrangert lykkekurs i landet, da på det luksuriøse feriestedet Kuru i dypt inne i Finlands innsjø-landskap. Her skulle deltakerne blant annet muligheten finne «sin indre finne».

LES MER: Masterclass i lykke!

I Kuru kunne deltakerne fordype seg i regionens naturlige skjønnhet og nyte mat av høy klasse, musikk og spektakulær utsikt fra sin egen villa samt at de hadde enestående tilgang til naturen. Og prisen for herligheten? Å bli filmet under hele besøket for bruk i Visit Finlands reklamekampanjer.

Lykke-hackere

Denne gangen inviterer turistmyndighetene deltakere til hovedstaden for å lære bort hverdagslykke av Helsinki Happiness Hackers. I løpet av fem dager, mellom søndag 9. juni og fredag 14. juni, vil du kunne lære om hva som gjør byboere i verdens lykkeligste land så muntre, og involveres i fire nøkkeltemaer for finsk lykke: natur og livsstil, helse og balanse, design og hverdagsliv, samt mat og velvære.

LES MER: 7 flotte opplevelser i Helsinki!

Ansvarlig for det hele ligger hos Happiness Hackers, som inkluderer den 70 år gamle tidligere svømmeren og sportsjournalisten Lena Salmi. Hun er kjent for sin aktive livsstil, blant annet er hun ofte å se på rullebrett gjennom Helsinkis gater.

Biologen og forfatteren Adela Pajunen skal også bidra. Hun er en internasjonalt anerkjent pioner innen naturmedisin. Luka Balac er det kulinariske alibiet, med bakgrunn fra anerkjente restauranter Nolla, Elm og Nolita.

Slik søker du

Den fem dager lange Helsinki Happiness Hacks Masterclass er gratis. Visit Finland og Helsinki Partners dekker reiseutgifter til og fra Finland.

Du vil imidlertid møte hard konkurranse i søknadsprosessen. For det første må du møte utfordringen i sosiale medier ved å legge ut et bilde eller en video av din egen versjon av veien til lykken  – såkalt «happiiness hack». Tagg @ourfinland på Instagram eller @visitfinland.com på Tiktok, og bruk hashtaggen #HelsinkiHappinessHacks for å sikre at innlegget ditt blir lagt merke til.

For det andre fyller du ut søknadsskjemaet innen fristen torsdag 4. april. Du kan også søke med sammen med  en venn eller partner. ©