Den tradisjonelle søndagsturen i skog og mark er godt etablert i Norge. Det er imidlertid ikke like vanlig for norske småbarnsfamilier å legge søndagsturen til et kunstmuseum. 

TURMÅL 2: Vigelandmuseet 2018. (Foto: Marie Peyre, Kulturetaten)

Dette skal altså et knippe museer gjøre noe med, ved å gå sammen om å etablere #kunstsøndag. Begrepet skal ifølge en pressemelding fra Visit Oslo skape større bevissthet rundt kunstmuseene som arena for barnefamilier. 

– Hver søndag vil museene legge spesielt til rette for at barnefamilier skal få en god en kunstopplevelse, med gratis inngang til alle under 18 år, i tillegg til andre formidlingstilbud, sier Gunhild Varvin, kommunikasjonssjef for Henie Onstad Kunstsenter og en av initiativtagerne til prosjektet.

– Vi ønsker å spre en holdning om at det er naturlig, gøy og en lav terskel å besøke et kunstmuseum med barna på en søndag

Begrepet #kunstsøndag ble formelt lansert 6. juni og vil bli brukt som en egen emneknagg i sosiale medier. Ambisjonen er at tiltaket skal vokse og etableres sterkt over tid. Deretter fortsetter prosjektet i takt med at gjenåpningen stadig vil skyte fart, skriver Visit Oslo videre i pressemeldingen.

#kunstsøndag er initiert av Astrup Fearnley Museet, Henie Onstad Kunstsenter, Kistefos, Kunstnernes Hus, MUNCH, Nasjonalmuseet og Vigelandmuseet, i samarbeid med Visit Oslo og Innovasjon Norge. ©