Denne dagen forvandles sentrum Palma til en stor utendørs utstilling. Nit de l’Art – som betyr «kunstnatten» på katalansk – fyller byen med utsmykninger og kunstverk på bygninger og balkonger, i butikkvinduer, barer og kafeer. Arrangementet samler kunstnere og utstillere fra hele verden til en heidundrende kunstfest, i år for 27. gang. 

Overraskelser

Siden 1996 har gallerier og museer årlig feiret og satt fokus på kunst på Mallorca med et arrangementet som beskrives som en av årets viktigste markeringer for gallerier, museer og kunst på ferieøya. 

LES MER: På Mallorcas ukjente stier!

Nit de l’Art arrangeres av kunstorganisasjonene Art Palma Contemporani og AIGA, og markerer begynnelsen på en ny kunstsesong på Mallorca.

Deltakende gallerier inkluderer også i år blant annet ABA Art Lab, Baró, CCA Andratx, Fran Reus, Kewenig Palma, L21 Gallery, Galería Maior, Galería Pelaires, Pep Llabrés Art Contemporani og Galería Xavier Fiol. I tillegg er det to nykommere, La BIBI og Galería Fermay.

 Uken før La Nit De l’Art kan besøkende også oppleve en rekke kunstaktiviteter som leder opp til La Nit de l’Art. Også da er gatene i Palma fulle av kunst, men akkurat hva man kan vente seg skal ifølge arrangøren være en overraskelse. 

Programmet er nemlig hemmelig inntil bare noen få dager før det braker løs. 

Mange kunstnere

Tradisjonen med å feire kunst på Mallorca ble startet av gallerieierne Pep Pinya og Xavier Fiol, som var medlemmer av Den uavhengige foreningen av kunstgallerier på Balearene. De utviklet ideen om å samle alle galleriene ved midnatt og holde dem åpne for publikum. 

Slik oppsto den første La Nit De l’Art. Siden har arrangementet blitt et møtested for internasjonale og lokale kunstnere som vil sette kunst og kultur på øya i fokus.

Festen begynner klokken 18, og til sammen 14 gallerier og mer enn hundre kunstnere fra hele verden deltar. ©