Norge, sammen med Spania og Sverige, er blant landene i EU/EØS-området som tyskere anbefales å holde seg unna, ifølge tyske medier. Årsaken er at Norge fortsatt stenger grensene for tyske turister, skriver Aftenposten.

– Det er utrolig beklagelig. Tyskland har samme smittebilde og like strenge tiltak som Norge. Tyskere er utrolig viktige for norsk reiseliv, sier direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

Krohn-Devold beskriver stemningen i norsk reiseliv som «på kokepunktet», særlig etter at Danmark denne uken åpnet for seminarer med opp til 500 personer. I Norge er grensen satt til 50.

Fredag eller mandag skal regjeringen etter planen presentere ytterligere reiselettelser for Norden og eventuelt for «andre nærliggende europeiske land».

Samtidig viser en undersøkelse utført av Norstat for Frende Forsikring av 72 av den norske befolkningen vil tenke seg ekstra godt om før de bestiller sin neste utenlandsferie. Ifølge den velger 27 prosent hjemmeferie i år, 22 prosent skal på egen hytte, og 17 skal på bilferie.

Seks prosent dropper hele sommerferien, ifølge undersøkelsen.

Frykt og kanselleringer plaget oss mest under nedstengingen. En av fire i undersøkelsen sier at den største negative konsekvensen under pandemien var avlyste reiser. På andreplass over negative konsekvenser kommer frykten for å bli syk, etterfulgt av ensomhet og permittering eller oppsigelse. ©