Ifølge reisebyråets reisestatistikk etterspør vi igjen reiser der fly og hotell settes sammen hver for seg for å passe den enkeltes spesielle ønsker.

Mer kontroll

– Den markante økningen i bestillinger av reiser med rutefly er et tydelig tegn på at etter en tid med begrensninger og restriksjoner er vi ivrige etter å utforske nye reisemål og se verden igjen, sier markeds- og administrasjonssjef Ellen Wolff Andresen i Ticket i en pressemelding.

Om vinteren domineres charterreisene av noen få reisemål som Kanariøyene og Kapp Verde, og for kunder som er ute etter en mer unik ferie kan en skreddersydd reise med rutefly og hotell være mer attraktivt, ifølge Wolff Andresen.

LES MER: SAS tilbake med Bangkok-rute!

– Reiser med rutefly blir igjen stadig mer populært, sier hun.

– Det gir de reisende en høy grad av fleksibilitet og mulighet til selv å skreddersy ferieopplevelsene sine med valg av reisemål, reiselengde, eventuelle stopp underveis og aktiviteter. Rett og slett mer kontroll, noe som mange ønsker når de nå begynner å reise igjen, mener Ellen Wolff Andresen.

Populære klassikere

Bangkok er det klart mest populære reisemålet for rutefly denne vinteren, og reisene dit har økt med hele 50 prosent sammenlignet med fjoråret. Phuket og Krabi er også på topplisten, noe som gjør Thailand til det desidert mest populære ferielandet for ikke-charterreisende denne vinteren. Men årets toppliste byr også på en rekke nyheter, og reiser til flere eksotiske reisemål som Sri Lanka og Vietnam har mangedoblet seg sammenlignet med fjoråret.

LES MER: Vietnam – der pepper’n gror!

Tallene tyder på at vi er på vei tilbake til hvordan det var før pandemien. 

– Det er som forventet at mange gamle ferieklassikere er populære, men vi ser også hvordan andre reisemål nå øker betraktelig i popularitet, sier Wolff Andresen.

De mest populære reisemål for rutefly vinteren 2023/2024:

Bangkok (1)
Gran Canaria (6)
Ho Chi Minh City (4)
Phuket (3)
Alicante (5)
Malaga (Ny)
Krabi (Ny)
London (2)
Manila (9)
Colombo, Sri Lanka (Ny) ©