Pandemien har gitt nye innfallsvinkler til flydesign. Sosial distansering forsvinner ikke med det første, og det foreligger flere forslag som inkluderer både «gassbobler» og setereskillere. Designer Jeffrey O’Neill tror også at «nye typer reisende vil kreve mer privatliv og vil betale ekstra for å kunne sove under reisen».

BEDRE KOMFORT: Det nye design-prinsippet gjør at passasjerer også på økonomi-klasse vil kunne sove på flatseng.

Zephyr Seat tar sosial distansering og komfort opp til neste nivå, der selv passasjerer på økonomi-klasse ikke bare kan holde avstand til setenaboen. Designen gjør det mulig å legge setene ned. Flyets indre bygger om med seter også i høyden. To personer deler en seterad, den ene over den andre, etter køseng-modellen.

– Vi tror fremtidens reisende vil kreve mer privatliv, og betale ekstra for å kunne sove, sier O’Neill til CNN Travel.

I følge O’Neill vil sitteplassene hans kreve en to-fire-to-konfigurasjon, som han hevder vil gjør det mulig for de fleste flyselskaper å opprettholde passasjertallet uten å ofre passasjer-komforten.

Setene er laget av «høyeste standard lette kompositt-materialer, som reduserer direkte vedlikeholdskostnader for flyselskapene».

Adgangen til de øvre setene blir mulig med en teleskopstige, slik at gjestene lett kan klatre inn. Hvert sete vil også ha en nedfellbar fotbrønn for å gi mer personlig plass og flere soveposisjoner. Konfigurasjonen kan til og med være stor nok til at foreldre og små barn kan ligge sammen.

Konseptet er ikke nytt. I 2019 presenterte O’Neill konseptet på Aircraft Interiors Expo i Hamburg i Tyskland, men interessen skjøt særlig fart da pandemien skylte over verden.

Neste skritt er å utføre de nødvendige sikkerhetstestene, noe som kan ta opptil tre år å fullføre. ©