Sheldon Chalet, som ligger godt utenfor utenfor allfarvei rundt 2000 meter over havet i Denali nasjonalpark i Alaska, er kun tilgjengelig med helikopter.

Plass til ti

Takket være beliggenheten på en nunatak, som er en synlig fjelltopp som stikker opp av en isbre, er hytta kun tilgjengelig luftveien, og ikke omgitt av annet enn is, fjell og himmel.

GODT UTSTYRT: Det er kvalitet i alle ledd i interiøret på Sheldon Chalet.

Du finner knapt et noe mer avsides sted.

Den fem mål store eiendommen er det eneste privateide eiendommen i Denali nasjonalpark og tilhører Sheldon-familien, som har mottatt gjester i det nærliggende Mountain House siden 1966. Det historiske Sheldon Mountain House er en «enket» rustikk hytte på 212 kvadratmeter med en vedovn, fire køyer og et uthus.

Dagens gjestehus ble bygget i 2014 og åpnet i 2018 — og er betydelig mer romslige og velutstyrt. 

Det har fem soverom med plass til opptil ti gjester om gangen, samt en stue med peis og komplett kjøkken.

Egne kokker

Men for mange er det én viktig ting som mangler – med hensikt, nemlig Wi-Fi. Som gjest på Sheldon Chalet skal du rett og slett bare koble av og fra omverdenen, og i stedet fordype deg i omgivelsene rett utenfor døren.

Fordi «hytta» er eksklusiv for en eller flere, står du som gjest fritt til å gjøre det som passer den enkelte. Du kan for eksempel prøve deg på isklatring, trugeturer på isbreen eller ta en fjelltur. Nybegynnere vil bli instruert og ellers gjennomgå en sikkerhetsbriefing. 

Eller kanskje du bare rett og slett vil nyte god mat tilberedt av kokkene som følger med, samt se på nordlyset fra observasjonsdekket.

For til den prisen vil mange trolig holde seg nær «hytta».

Sheldon Chalet er tilgjengelig hele året og prisen på 355 000 kroner per natt er for minimum tre netter. ©