I et intervju med TV-stasjonen SKAI fremmer statsminister Kyriakos Mitsotakis tanken om Hellas som et land for alle dem som nå vurderer såkalt «workation».

PRESSER PÅ: Hellas’ statsminister Kyriakos Mitsotakis presser på for ordninger som gjør at besøkende kan oppholde seg lenger i landet.

Kyriakos Mitsotakis-kopiUnder pandemien har både arbeidere og arbeidsgivere sett de mulighetene som denne arbeidsformen gir – og at det nødvendigvis ikke senker verken arbeidsmoral eller -kapasitet.

– I en tid der du kan arbeide hvor-som-helst-fra, hvorfor ikke Hellas? spør den greske statsministeren, og tenker på «digitale nomader» som en ny gruppe besøkende til landet.

– Det gjelder alle som ønsker å bo og arbeide herfra, sier han.

Ifølge ham har Hellas mange fordeler for dem som tenker i disse baner.

– Vi er et trygt land, med strålende forbindelser, er nært Europa OG Midtøsten, og var en av de første til å rulle ut 5G-nett, sier han.

Samt har et velutviklet helsesystem, som Mitsotakis mener landets håndtering av pandemien har bevist.

Mitsotakis har vært i front i EU når det gjelder innføring av vaksinepass, og håper at en ordning snart kommer på plass. Mer enn 20 prosent av landets BNP er knyttet til reiseliv, og den greske statsministeren håper at EU-landene kan jobbe frem en ordning som kan dra gang denne for landet kritiske næringen.

– Om det ikke er mulig vil vi søke bilaterale avtaler med landene som er interessert i det, sier han, og håper at en større åpning kan begynne ved påsketider.

I EUs redningspakker til de mest utsatte landene ligger det flere forutsetninger for bruk av midlene. Blant annet skal deler av disse pakkene øremerkes infrastruktur-tiltak der nettutbygging er spesielt nevnt. ©