Kreta, Spania og Nederland er nå mørkerøde, noe som betyr karantenehotell for reisende når de kommer til Norge. Fra før av gjelder de samme kravene Kypros og Storbritannia.

Litt rødt

I tillegg er det innført innreise-restriksjoner og krav om karantene for ubeskyttede fra Estland, Liechtenstein og Sveits. Karantenen trenger imidlertid ikke å gjennomføres på hotell.

De nordiske landene vurderes ut fra regioner, men det er nå restriksjoner og karantenekrav for hele Danmark etter at Sydjylland ble oransje i fredagens oppdatering.

For Sverige er det ingen endringer fra forrige uke. Norrbotten er fortsatt oransje og Värmland fortsatt rødt, mens resten av landet er grønt.

Fra mandag

Utvalgte øygrupper i Europa vurderes særskilt, og deriblant Korsika og Sicilia er nå røde eller oransje. En rekke andre øyer, deriblant Kanariøyene, forblir røde eller oransje.

Regjeringen vurderer også enkelte land utenfor EU. Landene hvor smittesituasjonen gir grunnlag for mildere innreiseregler omtales som lilla land. Israel, Japan, Montenegro og Sør-Korea fjernes fra denne listen.

Endringene trer i kraft fra og med midnatt natt til mandag 26. juli, opplyser regjeringen. ©