Corona-pandemien har rammet Spania hardt, og i skrivende stund er det nesten 22 000 døde. 208 000 har fått påvist smitte. Nedstengningen av landet har rammet reiselivsnæringen hardt.
Den utgjør mer enn ti prosent av Spanias brutto nasjonalprodukt.

Store reisemål som Kanariøyene, Mallorca og Solkysten har tapt enorme summer på at turistene er borte.

reiser utenlands blir vanskelig i sommer.

Mye tyder på at landet har nådd smittetoppen. Det er likevel lite trolig at Spania åpner grensene sine for turister i sommer.

– Det blir nok altfor optimistisk å åpne igjen innen første juni, men hvis noen hoteller åpner gradvis i juli eller august, så er tingenes tilstand på vei tilbake, sier Kanariøyenes president Ángel Víctor Torres i en kommentar til den spanske avisen El Mundo.

Presidenten spesifiserer imidlertid at dette gjelder kun for lokalbefolkningen.

Planen er å åpne opp turistøyene i ulike faser. Først vil lokalbefolkningen få lov til å benytte seg av hotellene, så vil resten av spanjolene få lov til å komme i de sene sommermånedene.

Til slutt er det nordmenns og alle andre internasjonale turisters tur.

– I oktober, november eller desember vil vi kunne ta imot turister fra andre land, mener Torres.

EU har også gått ut og sagt at reiser utenlands blir vanskelig i sommer, selv om EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen holder døren litt på gløtt, dog med forbehold.

– For juli og august kan ingen på det nåværende tidspunkt gi pålitelige spådommer, sier president i EU-kommisjonen, Ursula von der Leyen, til den tyske avisen Bild. ©