Canal Boats Telemark er selskapet som står bak det unike konseptet, der man «tar det beste fra to verdener». Planen er nemlig både å legge til rette for kanalbåtturer på elektrisk drevet kjøl, og tilby flytende hotellrom utenom båtsesongen.

LEKRE DETALJER: De nye båtene holder høy standard,

Selskapet, som har fått den lokale investoren Ernst Terje Jakobsen med på laget, har bestilt seks luksusbåter på mellom 33 og 39 fot, til rundt fem millioner kroner stykket. Snart klapper de til kai på reserverte plasser ved det som skal bli en nyrenovert og utvidet flytebrygge midt i Porsgrunn.

Opprustingen av bryggeanlegget skyldes ikke bare den dristige satsingen, som også det statlige omstillings-selskapet Enova har tro på og bevilget 4,7 millioner kroner til. Den faller sammen med et kommunalt ønske om å utbedre et dårlig gjestebrygge-tilbud. 

Les mer om Telemarkskanalen HER!

At det blir plass til seks utslippsfrie farkoster er således en ren bonus, om vi skal tolke begrunnelsen for å ruste opp rett.

– Telemark er en uoppdaget perle for båtfolk, mener daglig leder og medeier Nora Sjögren Johre i Canal Boats Telemark, som er sikker på at det vil bli veldig eksotisk å kunne reise opp Telemarkskanalen i utslippsfrie farkoster.

Leie av båtene blir dog ingen billig affære. Mellom 30 000 og 60 000 kroner uken må du ut med, men det mener Sjögren Johre det er et marked for.

– Det er plass til mange om bord. Fordeler man utgiftene på seks-syv personer blir det ikke så dyrt. I hvert fall ikke sammenlignet med å ta fly til Karibia og leie en båt der, sier Nora Sjögren Johre til lokalavisen Varden.

Et argument som langt på vei holder vann – særlig i disse Corona-tider. ©

Du finner mer informasjon på HER.