Japanere kan med passet i baklomma  visumfritt besøke 193 ulike land rundt om i verden, av i alt  227, ifølge Henley Passport Index.

Sør-Korea og Singapore kommer på andreplass på listen. Innbyggerne i disse landene har muligheten til å besøke 192 destinasjoner enten visumfritt eller med visum ved ankomst. 

Den nye listen var en nedgradering for Singapore, som ble nummer én i fjor.

Utenfor Asia kom de europeiske landene Tyskland og Spania begge på nummer tre på listen med visumfri tilgang til 190 destinasjoner, mens Storbritannia kom inn som nummer 6, rett foran Norge på 7. med 187 visumfrie land.

Også USA kom på syvendeplass med visumfri tilgang til 186 reisemål. Det var en degradering fra i fjor, da USA kom på sjetteplass, men fortsatt en forbedring fra 2020, da USA kom på åttendeplass.

Britiske Henley, som blant annet spesialiserer seg på oppholdstillatelser, skriv i sin rapport som følger indeksen at det «virker stadig mer usannsynlig at USA eller Storbritannia noen gang vil gjenvinne topplasseringen på indeksen som de hadde i fellesskap for nesten et tiår siden i 2014»

Henley bruker for øvrig data fra Den internasjonale luftfartsorganisasjonen IATA til å utarbeide passindeksen.

I den andre enden av listen ligger Afghanistan, der landets passinnehavere kun bare besøke 27 land visumfritt. Det er ett mer enn i 2022.

Les mer om indeksen og dataene for de enkelte landene HER! ©