Podcasts

NO

Å reise er å leve

Etter en omfattende karriere som operasanger har et liv som forfatter og reisejournalist tatt Ranveig Eckhoff verden rundt. I denne podden forteller Ranveig om livet som omreisende skribent, og hvorfor hun mener reisen fortsatt har en viktig funksjon i våre liv.

NO

PhotoPlay (16) – Bak masken

Å ta gode portretter kan være en formidabel øvelse, særlig når du skal gå tett på og være «tro» mot den personen du fotograferer. I denne podkasten snakker Roger og Bjørn om hvordan du nærmer deg mennesket «bak masken» – og samtidig skaper en god opplevelse for dere begge

NO

Slik vil feriereisen endre seg

En utenlandsreise virker uendelig langt unna, men hold ut, sier reiseblogger Vibeke Montero, som i denne podden sier litt om hva hun tror kommer til å skje fremover, og hvordan reiselivet vil endre seg til det bedre på andre siden av Coronaen.

NO

PhotoPlay (15) – En gyllen regel

Kunstnere liker ikke regler. Samtidig må de forholde seg til dem. Vi snakker om forhold som styrer det endelige uttrykk, og som utgjør en felles referanse for fotografen og betrakteren. Denne gang snakker Roger og Bjørn om den såkalte tredels-regelen, også omtalt som «Det gylne snitt». Hva innebærer den, og hvorfor er den viktig å kunne – selv når du ønsker å bryte den.

NO

Ja takk, begge deler!

Corona-vaksiner levert på rekordtid har satt Syden-hjerter i brann. Samtidig skal de fleste av oss feriere i Norge kommende sommer. – Det blir både Syden og Vestlandet, sier en optimistisk Astrid Bergmål, lederen for Virke Reiseliv, som i denne podden forteller om hvorfor hun tror på en sommer ved Middelhavet.

NO

PhotoPlay (14) – Instagrams polerte overflate

Instagram har forandret måten vi opplever verden på, hevder Roger og Bjørn i denne podkasten, der de snakker om hvordan den ti år gamle foto-appen også setter noen av premissene for reisefotografiet. Den nye og polerte foto-estetikken på sosiale medier bidrar også til en ensretting som setter den tradisjonelle reisereportasjen under press.

NO

Cruise blir aldri det samme igjen

Cruise-bransjen ble særlig hardt rammet av pandemien, og har fortsatt et langt stykke å «seile» før den er på «rett kjøl» igjen. Hva skal til før cruise-hverdagen er normal igjen – eller blir den noen gang det samme?

NO

PhotoPlay (12) – Det digitale mørkerommet

I denne podkasten snakker Roger og Bjørn om hvordan du kan hente mer ut av bildefilene dine, om det er fra smarttelefonen eller fullformat-kameraet, og hvorfor det både er smart, givende og ikke minst moro å lære seg litt mer om mulighetene i «det digitale mørkerommet».

NO

Slik vil Coronaen prege reiseåret 2021

Når kan vi begynne å reise igjen? Og hvordan blir det å krysse landegrenser i Coronaens tid? Dette og mye mer snakker Way2Gos Bjørn Moholdt med den meritterte bloggeren og reisejournalisten Mette Solberg Fjeldheim om i denne første podden i det nye året.

NO

PhotoPlay (11) – Inspirasjon i svart-hvitt

Som innenfor andre kreative områder lar fotografer seg inspirere av andres arbeider. I denne podkasten snakker Roger og Bjørn om deres favoritter innenfor svart-hvitt-fotografiet, og hvordan arbeidet i mørkerommet har påvirket deres fotografiske virke.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in News
Search in Pages
Trips
The good sleep
Wining & Dining
Tricks, tips & Tech
The Lists
Podcasts
Reel Time