Du registrerer du deg på en «beredskapsliste» på de seilingene der standby-ordningen inngår og blir varslet rundt syv dager før avgang om du er med. 

Bor nærme

Rederiet begynte programmet på deres Alaska-cruise i august og har siden utvidet det til andre destinasjoner.

– Vi ser på standby-programmet som vinn-vinn for våre gjester og vår virksomhet, sier Holland America Lines visepresident for inntektsstyring Dan Rough til USA Today.

– Det kan oppstå omstendigheter for bookede gjester der de må avbestille et cruise uken før seiling. Standby-programmet lar oss fylle lugarene med folk som allerede har forpliktet seg til å dra og som antagelig bor nær nok til havnen til at de kan ordne reise i siste liten, sier han.

Reisende kan bli med på standby-listen for et cruise ved å ta direkte kontakt med rederiet eller gjennom deres turoperatør. Programmet er dog beregnet for dem som «bor innenfor kjøreavstand fra en havn», sier rederiet på sin nettside.

Per idag er gjelder det i hovedsak cruisereisende som bor nært rederiets hjemmehavnet i USA, men ordningen er ventet å utvides.

Automatisk tildeling

Kvalifiserte seilinger inkluderer for tiden en rekke avganger i april 2024, inkludert cruise i Karibia, langs California-kysten, til Hawaii og andre steder. Gjester kan finne en fullstendig liste her.

For å kvalifisere seg til ordningen må passasjerer må være 21 år eller eldre, og må betale den reduserte prisen i sin helhet basert på dobbeltrom når de legges til standby-listen.

LES MER: Oasen på havet!

Betaling garanterer ikke plass, og reisende vil bli tilbakebetalt dersom de ikke kommer med. De som står på beredskapslisten kan ikke be om å bli fjernet, og de som er godkjent for cruise kan ikke få pengene tilbake dersom de bestemmer seg for ikke å reise.

Prisen på rundt 540 kroner (49 dollar) er per person per dag og inkluderer ikke skatter, avgifter og havneutgifter. Tredje og fjerde passasjer i en lugar kan seile gratis, unntatt de samme tilleggskostnadene.

Gjester som bestiller gjennom programmet vil automatisk bli tildelt en lugar og kan ikke oppgradere innkvarteringene sine. ©