De henviste til den pågående coronavirus-pandemien da de tidligere i uken tok beslutningen om å utsette restarten, foreløpig med én måned. De avventer også en respons på oppstarts-planene de har oversendt amerikanske myndigheter..

SeaDream i gang

Kanselleringene kom dagen etter at en annen stor cruise-operatør, Norwegian Cruise Line, avlyste alle seilinger ut november. Flere andre store rederier, inkludert Princess Cruises, Holland America og Carnival Cruise Line, har kansellert hele eller de fleste november-seilinger samt noen i desember.

Frem til tirsdag hadde Royal Caribbean, Celebrity og MSC Cruises kun kuttet sine seilinger til slutten av oktober, som ga cruise-entusiaster håp om at de i november kunne komme i gang igjen.

Noen få cruiseselskaper har startet med begrensede seilinger i Europa og noen få utvalgte andre steder de siste månedene. Men de aller fleste cruiseskipene har ligget på vent siden i mars. Royal Caribbean, Celebrity, Norwegian, Princess, Holland America og Carnival har ikke hatt en eneste seiling de siste sju månedene.

Med avlysningene tirsdag er ingen av de store cruise-aktørene i drift ut fra nordamerikanske havner. Norske SeaDream er et av få som drar i gang i denne perioden, men de seiler ikke ut fra USA, men Barbados og er ikke innom havner i USA.

Les mer om det HER!

Oppstart til våren

Kanselleringene kom bare timer etter at toppsjefen i Royal Caribbean Group, morselskapet til Royal Caribbean og Celebrity, uttrykte stor optimisme om at cruise i Nord-Amerika ville bli gjenopptatt innen utgangen av året. Det kan tyde på en mer samordnet oppstart i desember.

Med dette avlyser Royal Caribbean alle seilinger i november, bortsett fra avganger fra Hong Kong.

Celebrity avlyste alle november-avganger over hele verden. Operatøren avlyste også alle seilinger i Australia og Asia som var planlagt for den kommende vintersesongen.

Azamara, en tredje aktør eid av Royal Caribbean Group, sa tidligere i uken at rederiet avlyste alle seilinger minst frem til midten av mars. De planlegger nå å gjenoppta seilinger fra 20. mars 2021 med et enkelt skip, Azamara Quest.

Rederiets to andre fartøy, Azamara Journey og Azamara Pursuit, vil ikke gjenoppta seilinger før henholdsvis 9. april og 9. mai.

MSC Cruises avlyste de fleste av sine seilinger til slutten av november, bortsett fra to fartøy som har gjenopptatt cruise i Middelhavet.

Luksus-rederiet Seabourn har avlyst alle gjenværende avganger i 2020, samt et betydelig antall seilaser i første halvdel av 2021. Bare ett av rederiets fem skip skal i operasjon før i april eller mai. ©