Tom Kerss er den nye kapasiteten ombord som vil dele sin innsikt og ekspertise om nordlyset og nattehimmelen med Hurtigrutens gjester ombord på seilaser fra oktober.

NY ASTRONOM: Tom Kerss.

Mange cruise

Han er en astronom-veteran fra det britiske Royal Observatory, og har blant annet opptrådt på nasjonalt TV, skrevet flere bøker om astronomi og etablert Stargazing London for å «vekke lidenskapen om og gi opplæring i astronomi».

Astronomen legger ut på sin første reise til Norge ombord på hurtigruten MS Maud fra Dover 20. oktober 2022. Underveis vil han dele sin kunnskap om nordlyset, arktisk himmel og solsystemet med gjestene ombord.

Det inkluderer alt fra blant annet å holde foredrag til å invitere gjester til observasjonsdekket for å se på himmelen. Kerss vil også lede utflukter til planetariet ved Vitensenteret i Tromsø.

Det 15 dager lange astronomi- og nordlys-cruiset fra Dover vil også ha avgang 19. januar 2023, 11. november 2023, 20. januar 2024 og 17. februar 2024.

Nye talenter 

Kerss blir i tillegg med som en del av det vitenskapsteamet ombord på Hurtigutens 12-dager lange  Costal Express «Jakten på nordlyset» ombord på Richard With og Kong Harald, med avgang 12. februar 2023, 6. desember 2023 og 2. februar 2024.

Hurtigrutens ekspedisjonsteam inkluderer også astronomene Ian Ridpath, John Mason og Sadie Jones, samt forskere med ekspertise innen natur, dyreliv og historie.

Anthony Daniels, Hurtigrutens daglige leder i Storbritannia, sier de er glade for at Kerss med dette vil kunne hjelpe gjestene «til å virkelig fordype seg i Norges utrolige nattehimmel».

– Vi er alltid på jakt etter nye talenter for å utvide og øke vår kompetanse ombord, og Tom er et fantastisk tillegg til ekspedisjonsteamet vårt, konkludere Daniels. ©