Hotellrådgiver i Peter Wiederstrøm i Wiederstrøm Hotel Consulting understreker at hotellromprisene i Kristiansand alltid er høye i juli, som oftest de klart høyeste blant norske storbyene.

– Jeg kan ikke huske å ha sett høyere julipriser noen andre steder alle de årene jeg har fulgt hotellmarkedene, sier han imidlertid om prisene i sørlandsbyen denne sommeren til nettstedet E24.

«…juliprisene i Kristiansand er omkring 50–60 prosent høyere enn andre steder,»

Generelt er juliprisene i Kristiansand omkring 50–60 prosent høyere enn andre steder, med noen unntak. I sommer har etterspørselen vært større enn normalt. Det gir skyhøye priser.

– Det var et helt OK hotellrom, rent og pent. Men vi hadde jo kommet oss én uke til utlandet med all inclusive for samme pris, sier Eivind Kalve til E24 om oppholdet i et standard dobbeltrom på Scandic Kristiansand Bystranda.

Han var på ferie med samboeren, da han fikk det eneste ledige rommet denne dagen.

– Jeg syns nok det var litt i dyreste laget, sier Eivind Kalve, som ellers skryter om oppholdet.

Kalve er som han sier gjerne med på Corona-dugnaden, men at han gjerne hadde sett at hotellet inviterte han tilbake på et billigere opphold – eller kanskje spanderte en god middag.

Hotelldirektøren ved Scandic Kristiansand Bystranda, Håvard Solum, bekrefter at etterspørselen denne sommeren har vært spesielt stor i år.

Peter Wiederstrøm understreker at juliprisene i Kristiansand er omkring 50–60 prosent høyere enn andre steder, med noen unntak. Samtidig opplyser han at tall fra Benchmarking Alliance, som han representerer i Norge, viser at hotellromprisene i Kristiansand i juli var 13 prosent høyere sammenlignet med samme måned i fjor. ©