LEKKER LOBBY: Slik ser lobbyen ut. Ditt første møte med hotellet.

Noen få kilometer vest for byen Chania på Kreta, rett ved den gylne sanden på Agii Apostoli-stranden, ligger det delikate feriestedet Domes Noruz. Det er et Autograph Collection-hotell for deg som synes høy komfort og service er verdt noen ekstra kroner.

Maten i restauranten Zeen er utsøkt, både til frokost, lunsj og middag. Mange av rettene er basert på lokale råvarer. Spesielt sjarmert ble vi av det store utvalget til frokost. Også champagne er inkludert om du ønsker.

Rommene og suitene på hotellet har en standard som gleder. Mange av dem består av to etasjer med egne bassenger eller boblebad, og de fleste byr på havutsikt.

Hotellet har to fine basseng-områder. Det ene er bare et steinkast fra den brede, private stranden. Et ypperlig sted å nyte solnedgangen, gjerne med noe godt å drikke fra baren utendørs. Selve samlingspunktet før middag. 

Hotellet, som har 16 årsgrense, har også et spa med alt du kan ønske av tilbud, og et treningsrom hvor du også kan delta på  yoga og pilates.

…kort gangavstand til fire fine badeviker med strender.

De ansatte på Domes Noruz gjorde et mer enn vanlig godt inntrykk på oss, blant annet den italienske sjefen for restauranten Zeen. Han bød på «wine tasting» straks han skjønte at vi var mer enn normalt interessert i vinens verden.

Beliggenheten til hotellet – i området Kato Daratso – er i kort gangavstand til fire fine badeviker med strender. Så idylliske er de samlet går under navnet The Golden Beaches.

Denne delen av Kreta har flere fine parker, grønne lunger der de lokale gjerne samles i helgene, for å nyte  medbragt mat ved solnedgang.

Rundt Domes Noruz finner du alt fra luksushoteller til overnattingssteder med enklere standard. Ta deg en spasertur langs stranden og ta dem i nærmere øyesyn.

Det er også mulig å utforske de andre hotellenes restauranter. 

Det er ellers kort vei med drosje inn til Chania, knappe ti minutter, hvor du kan dra på oppdagelsesferd. ©