Kort tid etter at hotellet åpnet sine dører oppnådde Caca Cook en popularitet eieren på den tiden, konkursrammede Thomas Cook, neppe hadde forutsett. Det var fullt omtrent fra dag en.

Det tyder på at markedet for et «voksen-hotell» som vektla stil, god mat og dj-kuratert musikk ved bassenget var overmodent.

Casa Cook virker umiddelbart som et hipstersted, men hotellet er mye mer enn høye drinker ved poolen og tilbakelent stemning i baren. Det er moderne – designmessig og på matsiden – og samtidig enkelt på en finstemt, rustikk måte. De rene og noe kliniske linjene i kombinasjon med det jordnære og nøysomme vil tiltrekke den distanserte bohemen i oss, og den kultur- og arkitektur-interesserte.

Her er det flettede oppbevaringskurver på rommene, tykke tepper og myke stoffer i kombinasjon som distanserer deg fra følelsen av å være på hotell. Lekkert i en nøysom stil som trekker veksler på kulturen rundt hotellet. Jordfargene fra de tørre markedene, det maringrønne havet et steinkast unna, og den karakteristiske arkitekturen inne i Rhodos by en halvtime i bil unna.

Den største attraksjonen er likevel bassengene, der gjestene kan svømme rett ut fra rommet. At stranda bare er et par steinkast unna synes ingen å merke seg ved. De fleste som sjekker inn her kommer seg ikke lengre enn til hotellbaren.

Om du da ikke blir med på yogatimene da.

Før Thomas Cook gikk konkurs var Casa Cook en revolusjonerende nyvinning innen charter-konseptet. Den tidligere charter-giganten eide rundt 200 hoteller verden rundt, og lanserte Casa Cook som «det neste nivå i vår hotell-strategi», som en av toppsjefene uttrykte det på den tiden.

Da hadde man sett på på ulike data som tikket inn ikke minst om fremtidige preferanser om stil og innhold, som til slutt kulminerte i denne satsingen.

I det hele tatt var Cook-ledelsen bevisst på det faktum at de reisende – også de som gjerne vil ha ferien ferdig pakket – i stadig større grad ønsker det tilpassede. Og i den pakken er hotellet viktig.

Således så Casa Cook til slutt dagens lys i 2015. Det skal vi være glade for. Det 90 rom store hotellet, mange av dem med egen utgang til tilliggende bassenger, er strålende. På alle nivåer.

– Det er som en oase midt i alt dette, som yoga-sintwuktøren bemerket da vi rev oss løs for en morgentrim på stranda.

Seg fulgte blikket hennes mot veggen av charterhoteller på andre siden av parkeringsplassen. De ligger der nærmest som et stengsel mellom Casa Cook og verden utenfor. ©