FYRTÅRN: Imponerende fasade på Beacon.

Hotel Beacon i New York City kaller seg nemlig «vestsidens juvel», selv om vi fant hotellet ved en tilfeldighet. Det dukker ikke først opp i hotellsøk, men fant det til slutt.

Det er heller ikke et hotell vi ville ha valgt ut fra bildene på nettsiden. Der fremstår hotellet som noe dystert. Også av den grunn var det en positiv overraskelse å sjekke inn der.

Rimelig

I resepsjonen ble vi både møtt av smil og utdeling av gratis billetter til offentlig transport. En ypperlig gave, for bare et par kvartaler bortenfor hotellet er det nedgang til tunnelbanen.

Vi ble tildelt to luftige rom i 21 etasje. Det er sjeldent å finne en suite til denne prisen i New York by.  Utsikten over hustakene til elven Hudson er praktfull. Hotellet som ble bygget i 1928 har hele 24 etasjer.

Da det var nytt ble det mest kjent for å være ett av tre hoteller i byen med et fyrtårn på taket. Året før hadde Charles Lindberg fløyet over Atlanteren og ble et symbol på at det var lov å strekke seg opp og frem.

Hotellet the Beacon ble sagt å ha verdens største fyrtårn på toppen av sine 24 etasjer. 1.2 billioner lyspærer fikk det til å skinne. Ved åpningen fløy et fly gjennom en tordenstorm over hotellet – kun guidet av lyset på the Beacon.

Noen år senere ble imidlertid lyset krevd slukket av myndighetene.

Dagens hotell-interiør ser vi liten til å berømme, men det var mer enn pent nok og ikke minst upåklagelig rent. I USAs største by, hvor selv hoteller med fem stjerner til en langt, langt dyrere pris ofte er knøttsmå, var det også gledelig å ha mer enn rom til to kofferter.

Gode dyner

Vi har bodd på dyre hoteller i byen hvor det knapt var plass til oss selv.

Midtown Manhatten – på hjørnet av Broadway og W 75th – er et sjarmerende strøk med en noe lavere puls enn ellers i byen. Like fullt har du alt du trenger av spisesteder, teatre og butikker rett utenfor døren.

Og det er bare fem minutter å gå til den grønne, fabelaktige lungen Central Park.

HOTELLKAKER: Beacon har både restaurant og bar. Også et utvalg av lekre kaker å få kjøpt til en kopp kaffe i første etasje.

For deg som vil ut i folkehavet er nærmeste undergrunnstasjon ved 72nd Street – to minutters gange unna. Derfra tar det vel ti minutter til Times Square.

Etter en travel dag i storbyen er det en lise å vende tilbake til The Beacon. Hvor også personalet har for vane å glede deg med noe godt å drikke eller frukt å spise satt på rommet.

Etter en kveldsdrink og litt fingermat i hotellets populære bar var den en glede å krype under dundynene (NB! Stort pluss, synes vi, da mange amerikanske hoteller med fire stjerner eller færre tilbyr kun laken med et teppe over i sengen) og sove i stillhet. På Beacon Hotel er det ingen trafikklyd som forstyrrer nattesøvnen, selv ikke i én av verdens mest travle byer.

En oase i storbyen, rett og slett. ©