Land etter land melder om smitteøkning og nedstengning. I USA sier helsemyndighetene at landet trolig ikke har sett toppen ennå.

Av den grunn vil vaksineringen som nå er i gang innebære en vei ut av mørket. Men fortsatt er de fleste landene stengt for besøkende. Det innebærer at rutene Norwegian annonserte i romjulen – blant annet til etablerte og populære reisemål som Las Palmas, Alicante, Malaga, Barcelona, Palma de Mallorca og Roma – avhenger om vaksinen og smitten er redusert dramatisk og landene åpne for besøk.

Noen land har imidlertid åpnet opp eller er i ferd med å gjøre det. Det er dog verdt å merke seg at du bør sette deg inn i smittevern-reglene både på reisemålet og her på berget før du hopper på flyet. Om det er aldri så fristende.

MALAYSIA: Malakka er en spennende, multikulturell by på Malaysias vestkyst, som er åpen for besøk. (Foto: Bjørn Moholdt)
Tyrkia

Landet har nylig innført regelen om negativ Corona-test tatt ikke mer enn 72 timer før ankomst. I tillegg må alle bære ansiktsmasker overalt. Den som ikke gjør det risikerer å bli bøtelagt av politiet.

Jordan

Skal du hit ved inngangen til 2021 er det endel protokoller du må gjennomføre, som blant annet fremvise en negativ Corona-test. Du blir også bedt om å gjennomføre en ved ankomst og gå i selv-isolasjon i 14 dager, om du da ikke kommer fra det landets myndigheter definerer som «grønnsone-land».

Les mer om Jordan HER!

De forente arabiske emirater

I de enkelte Emiratene, som blant annet inkluderer Dubai, er reglene noe ulike, men alle tillater nå besøk. I de fleste tilfeller må du i karantene i 14 dager, eller gjennomføre en Corona-test ved ankomst.

Brasil

Grensene til Brasil har vært åpne lenge. Samtidig er det verdt å merke seg at landet sliter med store smittetall som gjør det relativt utrygt å reise i landet.

Les mer om Brasil HER!

Costa Rica

Hit kan besøkende fra hele verden komme uten problemer. Du trenger verken gjennomgå kontroll eller tilbringe tid i karantene. Dog kreves det at du har en forsikring å vise til om smitte-uhellet skulle være ute.

Cuba

Den karibiske øya holder åpent for turister fra begynnelsen av 2021. Alle internasjonale besøkende må bestå en Corona-test ved ankomst. Den er gratis for deg som reisende.

Les mer om Cuba HER!

Den dominikanske republikk

Du er ikke forpliktet til testing eller karantene for å komme inn her. Imidlertid kan tilfeldig utvalgte turister bli bedt om å ta og bestå en Corona-test ved ankomst. Landet har også innført portforbud om du ønsker å oppleve nattelivet bortenfor resorten eller hotellet.

Mexico

Dette landet vil også være åpent for internasjonale besøkende i begynnelsen av 2021. Du trenger ikke vise til en negativ smittetest eller bruke 14 dager på karantene etter ankomst. Noen reisende kan imidlertid bli bedt om helsesjekk. Det er også viktig å bruke ansiktsmasker overalt.

Malaysia

Dette asiatiske landet åpner grensene for internasjonale besøkende 1. mars 2021. Foreløpig er det bare borgere i de tilgrensende landene som kan komme inn i Malaysia før den tid.

Les mer om Malaysia HER!

Montenegro

Dette lille, men populære reisemålet har åpnet for besøkende fra hele verden. Alle reisende må dog vise til en negativ Corona-test tatt ikke mer enn 72 før ankomst.

Kenya

Det afrikanske landet er populært på grunn av nasjonalparkene. Likevel, om du vil ut på savannen for å se noen av de fem store – elefanter, løver, neshorn, bøfler og leoparder –  i begynnelsen av 2021, bør du gjennomføre en PCR COVID-test.

Marokko

Det nordafrikanske landet er normalt populært på denne tiden av året. For å komme inn i 2021 må du ha et bestilt hotell. Du må også vise til en negativ Covid-test tatt ikke mer enn 48 timer før avgang.

Les mer om Marokko HER!

Tanzania

Hit reiser vi for det varme klimaet og det asurblå havet langs kysten og rundt den strålende øya Zanzibar. Tanzania krever ingen karantene eller Covid-testing. Dermed kan turister komme inn i landet uten problemer.

Egypt

For å komme inn i Egypt i første kvartal 2021 vil du bli bedt om en negativ Covid-test tatt ikke mer enn 72 timer før ankomst. ©