Corona-pandemien skaper ikke bare kaos, men også kreative løsninger. I det øvre sjikt blant verdens elvecruise-operatører ligger operatøren Uniworld Boutique River Cruises. De markedsfører seg blant annet som et «boutique-hotell på kjøl».

I et av flere tilbud til sine «reisevenner» tilbyr selskapet i disse dager et alternativ som «ikke ligner noe annet».

– I dagens reiselandskap er privatliv den største luksusen, sier toppsjef Ellen Bettridge i Uniworld blant annet til reisemagasinet Travel + Leisure. 

For ikke å si den største svøpen, fordi så mange av oss er henvist til å oppholde oss innendørs.

– På en privat seiling får gjestene et helt flytende boutiquehotell for seg selv og sin indre sirkel. Det kan være et fantastisk alternativ for familiegjenforening eller en intim feiring – som et bryllup, mener Bettridge.

BURANO: Et av utfluktsmålene om du reiser med S.S. La Venezia. (Foto: Bjørn Moholdt)

Tilbudet kommer på toppen av en rekke kreative løsninger som pandemien har utløst, selv om det meste er på vent. Et lukket cruise vil kunne ivareta smittehensyn på en forsvarlig måte, mener rederiet.

Du kan velge mellom flere alternativer. Det nye fartøyet S. S. La Venezia tar deg og vennene dine med til renessansebyen Venezia samt øyene utenfor, som Burano, Mazzorbo og Torcello.

Et slikt ti-dagers cruise ligger på rundt 22 500 kroner per person med hundre prosent belegg (126 personer).

Ønsker gruppen å fordype seg i fransk kultur, kunst og vin langs elvene i Bordeaux kan du leie S.S. Bon Voyage. Det er et skip som «fanger Frankrikes sanne essens gjennom stilig interiørdesign, elegante spisesteder og et pulserende soldekk med det eneste evighets-bassenget i sitt slag».

Her begynner prisen på rundt 22 200 kroner per person for ti dager med hundre prosent belegg for 124 passasjerer.

Et tredje alternativ er en seilas langs den berømte Donau-elven ombord på S.S. Maria Theresa, som «er like kongelig innredet i 1700-tallsstil som navnet tilsier». Seilingen tar reisende gjennom «overdådige, mellom-europeiske hovedsteder, sjarmerende byer og landsbyer». 

Her begynner prisen på 22 750 koner per person ved hundre prosent belegg for 150 gjester. ©

For mer informasjon kan interesserte henvende seg HER!