I den evige stad finnes det hundrevis – ja trolig tusenvis – av «hemmeligheter», attraksjoner som går de fleste hus forbi. 

TREVI: Under denne berømte fontenen ligger Byen av vann.

Mange gjenstander

Vicus Caprarius, kjent som Byen av vann, er et gammelt romersk leilighetskompleks som ligger under byens Trevi-distrikt, inkludert den berømte fontenen. Det arkeologiske stedet dateres tilbake til det første århundre, men ble ikke oppdaget før på slutten av 1990-tallet.

I dag kan besøkende ta turen til dette underjordiske stedet for å få et glimt av hjem som tilhørte den gamle overklassen i datidens Roma.

På stedet er det også utstilt hundrevis av gjenstander som ble funnet under utgravingen av funnstedet, som terrakotta-figurer, afrikansk keramikk, mosaikkfliser og over 800 mynter.

Lykkemynter

Det som imidlertid gjør denne skjulte attraksjonen særlig spesiell er vannet som renner gjennom den. På Vicus Caprarius vil besøkende finne bassenger som fortsatt fylles med vann, takket være Aqua Virgo, en av de 11 akveduktene i det gamle Roma. Denne akvedukten er også den som strømmer inn i Trevifontenen, noe som betyr at vannet du ser i Vicus Caprarius til slutt vil komme til fontenen der turistene pleier å kaste lykkemynter i.

LES MER: 12 gode tips til Roma!

Billetter til denne arkeologiske attraksjonen koster fire euro – nærmere 50 kroner. For mer informasjon om hvordan du besøker, sjekk ut den offisielle nettsiden HER.